Image alt text

24 knjige s kojima ulazimo u 2024.

31.12.2023.

Piše: Hoću knjigu

Donosimo vam kratak pregled što je Hoću knjigu tim pročitao u prethodnoj godini i koju će knjigu svatko od nas definitivno ponijeti sa sobom u 2024. godinu. Među ovim preporukama možda nađete i nešto za sebe, ili pak inspiraciju za poklon za najbliže. Od trilera, ljubića pa sve do slikovnica i najvećih hitova, ova šarena lista pokazat će vam kakvi knjigoljupci stoje iza ovog knjižarskog lanca. Nadamo se da je vaša lista za čitanje spremna!

Image alt text

“Rijetko koji autor me tako dobro nasmijao na jednoj stranici, a već na sljedećoj rasplakao.”

Marina Šandrovčan

voditeljica Hoću knjigu Megastore

“Rijetko koji autor me tako dobro nasmijao na jednoj stranici, a već na sljedećoj rasplakao. Ovaj odličan novi roman pokazat će vam kako je to kad ste primorani hodati u tuđim cipelama.”

Image alt text

“Definitivno knjiga godine, a razloga je više.”

Ana Margetić

voditeljica Hoću knjigu CCO East

“Definitivno knjiga godine, a razloga je više. Jedna toliko bitna, snažna i emotivna priča, nešto najsavršenije što možete ponijeti sa sobom u novu godinu.”

Image alt text

“Preporučujem vam ovu priču o ljubavi, žrtvi i ambiciji u pozadini povijesnih preokreta.”

Ivana Vrbanec

voditeljica Hoću knjigu CCO West

“Knjiga koja je završila među deset najboljih knjiga godine prema New York Timesu! Uzbudljiva, višegeneracijska saga prati borbu siromašne korejske imigrntske obitelji u Japanu 20. stoljeća. Preporučujem vam ovu priču o ljubavi, žrtvi i ambiciji u pozadini povijesnih preokreta.”

Image alt text

“Hrabra priča o jako važnoj temi o kojoj se premalo govori.”

Željko Tomić

voditelj Hoću knjigu Arena centar

“Hrabra priča o jako važnoj temi o kojoj se premalo govori. Borba s depresijom poznatog hrvatskog TV novinara sažeta kroz prozne zapise i poeziju, hrabro govori o bolesti koja je sve raširenija u našem društvu. Važno štivo koje svakako treba pročitati.”

Image alt text

“Misliš da ne znaš gdje su ti granice izdržljivosti uma i tijela? Nakon ove knjige promijenit ćeš mišljenje.”

Tatjana Nemec Šikić

voditeljica Hoću knjigu Supernova Buzin

“Misliš da znaš gdje su ti granice izdržljivosti uma i tijela? Nakon ove knjige promijenit ćeš mišljenje. David Goddins, bivši Navy SEAL specijalac, rendžer i vrhunski sportaš, potaknut će te da dosegneš svoj puni potencijal.”

Image alt text

“Ovo je oda djevojčicama u obliku slikovnice.”

Nives Krpan

voditeljica Hoću knjigu Supernova Garden Mall

“Ovo je oda djevojčicama u obliku slikovnice. Predivno ilustrirana, ova je knjiga prava inspiracija za majke i kćeri te poruka za sve djevojčice.”

Image alt text

“Male tajne imaju sve što želiš ili očekuješ od dobrog trilera.”

Andrea Peršić

voditeljica Hoću knjigu Varaždin

“Male tajne imaju sve što želiš ili očekuješ od dobrog trilera. Shrvana tragedijom nakon očajničke potrage za izgubljenim djetetom, žena dolazi u situaciju da očajnički pokušava spasiti svoj brak. Ovaj zadivljujući roman preporučujem svim ljubiteljima dramatične psihološke napetosti.”

Image alt text

“Kao i svaki put dosad, Kristian Novak s novim romanom će te dobro protresti.”

Ivana Viduka

voditeljica Hoću knjigu Supernova Zadar

“Kao i svaki put dosad, Kristian Novak s novim romanom će te dobro protresti i navesti da razmisliš o tome kakva je sudbina pojedinca nasuprot sustavu, zakonu i moralu u društvu u kojem živimo.”

Image alt text

“Ako trebaš praktične savjete o moći, ovo je prava knjiga za tebe.”

Katarina Šljivić

voditeljica Hoću knjigu TC Joker Split

“Ako trebaš praktične savjete o moći, bolje razumjeti dinamiku međuljudskih odnosa i uspješno upravljati igrom moći, ovo je prava knjiga za tebe. Detaljno analizira tri tisuće godina povijesti moći i sažima ih u 48 precizno i jasno definiranih zakona.”

Image alt text

“Njezine kuharice konstantno su rasprodane, i to s razlogom.”

Maja Šokčević

voditeljica Hoću knjigu Tower centar Rijeka

“Njezine kuharice konstantno su rasprodane, i to s razlogom. Nedavno je izbacila i novu, Slastice za svaki dan, sa savršenom kombinacijom ideja, inspiracija i okusa.”

Image alt text

“Iznimno moderan strip priča priču o sadašnjosti umotanoj u veo prošlosti.”

Maja Zidarević

voditeljica Hoću knjigu Max City Pula

“Iznimno moderan strip priča priču o sadašnjosti umotanoj u veo prošlosti. Uživat ćete u vizualno impresivnim ilustracijama strip umjetnika Tomislava Košte.”

Image alt text

“Ako odlučiš preispitati svoj život, onda je Mačak pravo štivo za tebe.”

Anica Kušeković

voditeljica Hoću knjigu webshopa

“Ako odlučiš preispitati svoj život i sve svoje životne odluke, onda je Mačak koji je poučavao zen pravo štivo za tebe. Prekrasno ilustrirana i ispričana priča, nadahnuta mudrošću i drevnim japanskim pričama, povest će te intrigantnim putovima samoistraživanja.”

Image alt text

“Prekrasna zimska priča koju možete čitati s djecom.”

Matija Fojs

direktor Hoću knjigu knjižarskog lanca

“Nakon što su se izredale starije generacije fanova J. K. Rowling, došlo je vrijeme za nove. Prekrasna zimska priča koju možete čitati s djecom na njihovim praznicima i vašem godišnjem, i podjednako uživati u njoj.”

Image alt text

“Želite bolje razumjeti ljude i s njima uspostaviti bolju komunikaciju?”

Ivica Omazić

administrator

“Želite bolje razumjeti ljude i s njima uspostaviti bolju komunikaciju? Okruženi idiotima knjiga je koja će vam kroz četiri metode pomoći baš u tome. Razumijevanjem obrazaca ponašanja pomoći će vam da otkrijete nešto novo o drugima ali i o sebi.”

Image alt text

“Ako volite napete romane, nemojte propustiti ovaj zarazni psihološki triler.”

Milica Mirilović Sladić

referentica nabave knjiga

“Ako volite napete romane, onda nemojte propustiti ovaj zarazni psihološki triler sa zapanjujućim obratom, koji je postao bestseler i preporuka New York Timesa.”

Image alt text

“Ova moćna pripovijest istovremeno je kronika odrastanja i tragična ljubavna priča.”

Nikolina Čuljat Milčić

referentica nabave knjiga

“Ova moćna pripovijest, nagrađena Nobelovom nagradom, istovrremeno je kronika odrastanja i tragična ljubavna priča o surovoj europskoj kolonizaciji istočne Afrike. Osobna priča dječaka koji prolazi kroz univerzalna iskušenja adolescencije i suočava se s društvenim previranjima i ratom, ova knjiga svjedoči o odrastanju u društvu iskvarenom kolonijalizmom i nasiljem.”

Image alt text

“Pored toga što je izvrstan glumac, McConaughey je i odličan pisac.”

Jasminka Cigić

referentica nabave papirnice, gifta i igračaka

“Pored toga što je izvrstan glumac, Oscarom ovjenčani McConaughey odličan je i pisac. Pročitajte ove zanimljive memoare i saznajte koje su to spoznaje transformirale njegov život i dale mu snage za daljnju životnu borbu.”

Image alt text

“Fantazija kakvu još niste čitali!”

Patricia Szabo

referentica nabave papirnice, gifta i igračaka

“Fantazija kakvu još niste čitali! Napeta priča s nevjerojatno zabavnim pripovijedanjem, oduševit će ljubitelje fantasy romana a i one koji će to tek postati.”

Image alt text

“U duhu ove sasvim bizarne godine, bizarna knjiga.”

Iva Hlupić

zamjenica voditeljice marketinga i komunikacija

“U duhu ove sasvim bizarne godine, bizarna knjiga. Čitaš, i sasvim te obuzme taj neobičan stil, misliš si čitavo vrijeme kako su riječi zvučne, naglašene, osebujne, takav je i stil pisanja. Čitavo vrijeme roman gradi neku suspenziju i čitavo vrijeme gledaš koji dio slagalice nedostaje. I onda shvatiš – nedostaje slovo E. Ostatak dana provedeš u nevjerici.”

Image alt text

“Knjiga je iznimno uzbudljiva i intrigantna!”

Paula Kraljević

asistentica marketinga

“Veliki sam fan Bridgerton serijala i ovu knjigu nisam ispuštala iz ruku do zadnje rečenice. Knjiga je iznimno uzbudljiva i intrigantna!”

Image alt text

“Knjigu ne možete ispustiti iz ruku, a svako poglavlje ne da vam mira i drži vas napetom do samog kraja.”

Silvija Fabijanković

voditeljica računovodstva i financija

“Oduvijek sam voljela čitati, gutala sam knjige i uvijek bila prva po broju pročitanih knjiga. Knjiga je dio moje opreme, uvijek je u torbi. U moru pročitanih u 2023. godini izdvojila bih triler Crvena kraljica, koji me oduševio, jednostavno me izuo iz cipela. Knjigu sam pročitala u jednom dahu, glavni lik, jedina i jedinstvena, Antonia Scott, britkog uma i posebnih osobina središnja je figura tajnog policijskog projekta “Crvena kraljica”. Namjerno ne prepričavam sadržaj, ostavljam vas u neizvjesnosti, prepuštam vama da se osobno uvjerite. Knjigu ne možete ispustiti iz ruku, a svako poglavlje ne da vam mira i drži vas budnom i napetom do samog kraja.”

Image alt text

“Knjiška preporuka godine, ali ovoga puta za najmlađe.”

Tatjana Novačić

referentica računovodstva

“Knjiška preporuka godine, ali ovoga puta za najmlađe. Serijal Mrljek i Prljek osvojio je i poharao srca svih mališana, a krenuo je s tako jednostavnim ciljem – da ih nauči o važnosti higijene. Toliko humora, preslatkih ilustracija i poučnih lekcija. Samo nemojte da klinci saznaju da sad postoje i plišani Mrljek i Prljek!”

Image alt text

“Dirljiva priča o slobodi, slavi, majčinstvu, opstanku, vjeri i nadi.”

Biserka Jozić

referentica računovodstva

“Dirljiva priča o slobodi, slavi, majčinstvu, opstanku, vjeri i nadi, ispričana s mnogo hrabrosti. Britney Spears otkriva tamnu stranu slave i hrabro pripovjeda svoju životnu priču pod svojim uvjetima.”

Image alt text

“Ova topla ljudska priča zagrijat će i vaše srce.”

Jasna Nikolić

referentica računovodstva

“Ovaj apsolutni svjetski klasik postao je hit odmah po objavi i istovremeno sastavni dio božićne tradicije. Ova topla ljudska priča zagrijat će i vaše srce te učiniti vaše blagdane još ljepšima.”

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje