Image alt text

Proljetni miris novih knjiga

1.4.2024.

Piše: Hoću knjigu

Image alt text

Prvi dan ostatka tvog života

Maud Ankaoua

Idealno štivo kojim možemo započeti naše proljetno putovanje je upravo knjiga Prvi dan ostatka tvog života, francuske književnice i stručnjakinje za međuljudske odnose. Autorica je u ovoj knjizi spojila svoje znanje i iskustvo kako bi svakom pojedincu prikazala što znači uspinjati se, ali i padati. Svi znamo kako je lako ući u kolotečinu, živjeti brzo i u prolazu, gdje slobodno vrijeme ne postoji, a za užitak jednostavno nemamo vremena.

Kroz dirljiva iskustva i značajne susrete, roman istražuje teme prijateljstva, otpornosti i potrage za unutarnjim ispunjenjem, a naši knjižari iz Arene vam poručuju: "Pronađite u sebi ono mjesto na kojem ništa nije nemoguće".

Image alt text

Meditacije

Marko Aurelije

Inspirirani njegovom filozofijom življenja, naši knjižari iz City centra West svakako preporučuju višemjesečni bestseller s naših polica, Meditacije Marka Aurelija. Meditacije su ultimativni tekst o samodisciplini, osobnoj etici, poniznosti i snazi iz pera rimskog cara koji je ujedno bio i filozof, a za sobom je ovom zbirkom ostavio jedno od većih filozofskih djela svih vremena. U ovome se djelu jasno vide napori i unutarnje borbe cara koji pokušava proniknuti u bit samoga sebe i svijeta u kojemu se nalazi. "Nije li jedinstveno misliti? Imati svoje, samo svoje misli? No, misli, koliko su jedinstvene i predivne, toliko su nepredvidive i raznolike", kažu naši knjižari iz CC Westa.

Image alt text

Ispričat ću ti priču

Jorge Bucay

Knjižari iz Buzina poručuju: "Ako želite pronaći odgovore na svoja životna pitanja, uronite u svijet divnih priča Jorgea Bucaya". Tko bi nam bolje mogao odgovoriti na suluda životna pitanja s kojima se sami susrećemo od slavnog psihoterapeuta i pisca, autora svjetskog hita koji je očarao više od dva milijuna čitatelja diljem svijeta. Protagonista, studenta Demiána, muče brojna egzistencijalna pitanja, a vodstvo je potražio od nekonvencionalnog psihoanalitičara Jorgea kako bi se lakše nosio sa životnim izazovima koje donose njegov posao, ljubavni odnosi i veze. Kroz svakodnevne sesije pripovijedanja, Jorge prenosi bezvremensku mudrost i moderne uvide, nudeći Demiánu i čitateljima neprocjenjive lekcije o samootkrivanju i ispunjenju. Mješavinom klasičnih basni, modernih i narodnih priča, knjiga služi kao univerzalni vodič za razumijevanje samih sebe, svojih veza i težnji.

Image alt text

Moja mala Biblija

Iz knjižare u Garden Mallu stiže jedna prigodna preporuka za vas i vaše mališane. Moja mala Biblija predivno je ilustrirana zbirka biblijskih priča, koja uključuje i omiljene dječje priče poput one o djetetu Mojsiju, Noi, Danielu i lavljoj jazbini, Isusovo rođenje, Isusov poziv na ljubav i pomoć drugima, i mnoge druge. Nove ilustracije u savršenom formatu za ručice vaših mališana i predškolaca čine Moju malu Bibliju prekrasnim darom za razne prigode.

Image alt text

Proces / Preobražaj

Franz Kafka

Kultni Kafka i njegovi svjetski poznati Proces i Preobražaj našli su mjesto na ovomjesečnoj Book patroli. Ova dva djela utjelovljenje su Kafkina stila, njegovog klasičnog prikaza nemogućeg i razvijanja priče kroz savršen realizam i oko za detalje. Upravo taj njegov prepoznatljiv stil utemeljuje priču u stvarnosti i kao da uklanja svaku mogućnost da je transformacija u insekta bila samo san, a ipak, svi smo donekle svjesni da je takvo što nemoguće. Kao rezultat, čitatelj je prisiljen tražiti dublja značenja unutar priče, a s time se slažu i knjižari iz Varaždina koji komentiraju: "Sva Kafkina umjetnost sastoji se u tome da se čitatelja iznova primora na čitanje. Njegovi raspleti ili odsutnost raspleta potiču na objašnjenja koja nisu jasno iznesen i koja zahtijevaju, kako bi se doimala osnovanim, da se priča pročita pod novim kutom".

Image alt text

Ne možeš mi ništa

David Goggins

Od trenutka kad je ova iznimna autobiografija stigla na naše police pa sve do danas, knjiga Ne možeš mi ništa nije se maknula s naših top lista. Zato vam naši knjižari iz Pule preporučuju ovu knjigu i poručuju: "Upoznajte se s granicama svojeg tijela i uma i kako ih preskočiti vodeći se pravilom četrdeset posto".

Već od najranije dobi, autor je prošao kroz pakao siromaštva, diskriminacije i fizičkog zlostavljanja. Čak i na pragu zrelosti, život mu nije postao nimalo lakši. Goggins je uspio preokrenuti svoj život kroz samodisciplinu, mentalnu snagu i predanost. Od mladića opterećenog depresijom i prekomjernom težinom, preobrazio se u uglednu figuru u američkim oružanim snagama te postao jedan od vodećih svjetskih sportaša u izdržljivosti. Ova će vas knjiga inspirirati da prihvatite bol, nadvladate strahove i dosegnete vrhunac svojeg potencijala.

Image alt text

Pazi kojeg vuka hraniš

Kenan Crnkić

Knjiga znakovita naziva Pazi kojeg vuka hraniš drugo je iznimno djelo popularnog autora naših prostora. Napisana sad već prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja, knjiga je nadahnuta starom legendom Indijaca koja govori o tome koliko je važno pozornost u životu posvetiti pravim stvarima, što je u konačnici misao vodilja ove knjige. Autor nam nastoji objasniti što je istinska sreća i kako se postiže, kako izbalansirati poslovni i privatni život, kako pronaći i doseći svoj puni potencijal i pozitivnu unutarnju energiju. Zato vam naši knjižari iz Zadra preporučuju ovu knjigu, u nadi da ćete zaista naći i ostvariti ono čemu težite.

Image alt text

Čudesan svijet oko nas

Edi Šupljika

Knjižari iz CCO Easta mislili su i na naše najmlađe, pa vam toplo preporučuju slikovnicu Čudesan svijet oko nas. Znatiželjne i maštovite djevojčice i dječake ova će slikovnica povesti na najnevjerojatnija mjesta na svijetu. Otkrit će im zadivljujuća prirodna čuda i pojave, zapanjujuće građevine i mjesta koja oduzimaju dah. Prekrasne ilustracije dočarat će im udaljene, ali ne i toliko nedostižne krajeve. Sami ili uz pomoć odraslih, mališani će o svijetu oko nas učiti uz zabavne pjesmice u rimi koje je napisao Edi Šupljika, a ilustracijama popratila omiljena dječja ilustratorica Željka Mezić. Ovo je idealna slikovnica koja će našim najmlađima pribiližiti veličinu i ljepotu svijeta u kojem živimo.

Image alt text

Kada tijelo kaže ne

Gabor Maté

U ovoj pristupačnoj, inovativnoj knjizi, punoj dirljivih priča stvarnih ljudi, liječnik i spisatelj Gabor Maté pokazuje da emocije i psihološki stres igraju važnu ulogu u nastanku kroničnih bolesti. S dubokim suosjećanjem i znanjem, autor prikazuje medicinsku znanost razumljivo i pristupačno svima te nas sve poziva da budemo sami zaštitnici svojeg zdravlja. Dr. Maté vješto kombinira najnovije spoznaje iz područja biomedicine s pričama svojih pacijenata, kako bi pružio uvid u to koliko naša najranija razvojna iskustva oblikuju naše ponašanje, stavove i odnose. "Kada tijelo kaže ne sasvim je drugačija knjiga o tijelu, emocijama i zdravlju", tvrde naši knjižari iz Splita.

Image alt text

Mit o normalnom

Gabor Maté

O popularnosti autora i kvaliteti knjiga svjedoči činjenica da je i ova knjiga dospjela na naša top listanja za travanj, a naslov koji vam preporučuju naši knjižari iz Rijeke upravo je nasljednik knjige Kada tijelo kaže ne, koje s vremenskim odmakom od prethodnika predstavlja novi niz istraživanja o povijesti bolesti. Napisana u suradnji sa sinom Danielom, Mit o normalnom Matéova je najambicioznija knjiga dosad, s dubokim implikacijama za naš život u cijelosti. Maté razotkriva uobičajene mitove o tome što nas čini bolesnima, povezuje točkice između bolesti pojedinaca i općeg zdravlja društva te nudi suosjećajan vodič za zdravlje i izlječenje. Čitanjem ove knjige otkrivamo kako su naše emocionalno zdravlje i naša društvena povezanost u tijesnoj vezi sa zdravljem, ali i bolešću.
NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje