book cover
Meditacije Marko Aurelije
book cover
Pročitaj odlomak

Meditacije

Vodič za dobar život najplemenitijeg rimskog cara

Marko Aurelije

Jedini rimski car koji je ujedno bio i filozof, bez ikakvih namjera da ih učini javnima, Marko Aurelije je iza sebe ostavio Meditacije; iznimnu kolekciju misli i reflekcija o samom sebi i svijetu koji ga je okruživao. U njima se jasno vide napori i unutarnje borbe cara koji pokušava proniknuti u bit

Format Meki uvez
Godina izdanja 2017
Broj stranica 208
Dimenzije 11x17

Sažetak knjige

Jedini rimski car koji je ujedno bio i filozof, bez ikakvih namjera da ih učini javnima, Marko Aurelije je iza sebe ostavio Meditacije; iznimnu kolekciju misli i reflekcija o samom sebi i svijetu koji ga je okruživao. U njima se jasno vide napori i unutarnje borbe cara koji pokušava proniknuti u bit samog sebe i svemira u kojem se nalazi. Meditacije su pisane za Aurelijeve vlastite potrebe, vjerojatno ni ne sluteći da stvara jedno od najvećih filozofskih djela svih vremena: zbirku mudrosti koja nadilazi prostor i vrijeme, koja ujedinjuje ljudsko iskustvo u zajedničke napore za poboljšanjem i koja će stoljećima nastaviti inspirirati generacije careva, kraljeva, državnika, mislioca i tragača za istinom.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Planetopija d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Petar Vujačić
Dimenzije: 11x17
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?