Image alt text

Uroni u knjigu s Hoću knjigu

22.07.2022.
Piše: Hoću knjigu

Ljeto je u punom zamahu pa bili na moru ili se tek spremali za njega donosimo vam naših TOP 5 ljetnih preporuka

Miris kreme za sunčanje, šum mora, ugodna pjesma zrikavaca i okus sladoleda… Treba li nam još što za savršeno ljeto? Oh, pa da! Knjiga. Čak i Hrvati, koji baš nisu najnačitanija nacija, u svoju prtljagu za godišnji odmor uglavnom spakiraju nekoliko naslova koje planiraju čitati na plaži. Zašto je baš ljeto idealno godišnje doba za čitanje? Vrlo jednostavno. Obaveza je ponešto manje, dani su duži, vrućine nas odgovaraju od bilo kakve fizičke aktivnosti i tako dobijemo savršenu kombinaciju za ležanje na leđima i listanje stranica.

Budući da su knjige za osobni razvoj ove godine među najpopularnijim naslovima, dok ljeto žudi za laganim romantičnim štivom, Hoću knjigu preporučio je idealni miks za čitanje u hladu.

Sicilijanski lavovi, Stefania Auci, 139,00 kuna
Temeljeno na istinitoj priči o neokrunjenim kraljevima Sicilije. Od trenutka kada je 1799. godine iz Bagnara u Kalabriji doplovila u Palermo, obitelj Florio gledala je naprijed, nemirna i ambiciozna, odlučna u tome da postigne najviše. Uskoro braća Paolo i Ignazio imaju najbolju trgovinu začinima u gradu, a zatim započinju trgovinu sumporom, kupuju kuće i zemljišta te stvaraju vlastitu brodarsku tvrtku. To je, međutim, tek početak – Vincenzo, Paolov sin, nakon oca preuzima Casu Florio i nastavlja je širiti proizvodeći vino i otkrivajući revolucionaran način konzerviranja tune. Unatoč uspjehu, za ohole plemiće Palerma pripadnici obitelji Florio uvijek će biti stranci, nosači čija krv miriše na znoj. Ne znaju da je goruća želja za društvenim iskupljenjem temelj ambicije obitelji Florio, da su muškarci u obitelji iznimni, ali i krhki pojedinci i da, iako to ne mogu priznati, moraju imati jednako iznimne žene uz sebe. Ispreplićući uspon dinastije Florio s burnim povijesnim događajima, od nereda 1818. godine, do dolaska Garibaldija na Siciliju, Stefania Auci pripovijeda obiteljsku sagu nevjerojatne snage, toliko živu i pulsirajuću da se čini suvremenom.Ahilejeva pjesma, Madeline Miller, 149,00 kuna
Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor prihvatio obeščašćenog kraljevića Patrokla, koji uskoro postaje prijatelj Ahileju, sinu Peleja i morske nimfe Tetide. Kako mladići odrastaju u muškarce, tako svima postaje očito da je njihovo prijateljstvo mnogo više od toga. Kada kraljevski dvor sazna da je Helena oteta, Ahilej slijedi svoju sudbinu i odlazi ratovati u Troju, a Patroklo, rastrgan između straha i ljubavi, slijedi svog prijatelja u tragični kraj. Ova predivna priča govori o nježnoj ljubavi dvojice nespojivih junaka, njihovoj međusobnoj odanosti i okrutnoj sudbini koja ih uplete u svoju igru. Madeline Miller uspjela je udahnuti život Homerovom epu koji je preživio tisuće godina, i ostaje jedna od najčitanijih književnih djela sve do danas.

Prvi dan ostatka tvog života, Maud Ankaoua, 129,00 kuna
Maëlle, direktorica financija u uspješnoj razvojnoj tvrtki živi užurbanim životom koji se svodi na odlazak na posao i povremene užitke. Njezini snovi… koji snovi? U tom strogo uhodanom životu nema mjesta za snove, sve do dana kada je najbolja prijateljica Romane ne zamoli za veliku uslugu. Pitanje je života i smrti. Maëlle je sumnjičava, ali ipak prihvaća i odlazi na putovanje u daleki Nepal. Uspon vrhovima Annapurne u himalajskom gorju pretvorit će se u istinsko duhovno putovanje. Kada ova mlada žena spozna da stvarnost možda i nije takva kakvom ju je zamišljala, počinje njezino osobno preispitivanje. Tijekom uzbudljivih iskustava i susreta, Maëlle će pronaći ključ istinske sreće i iz temelja promijeniti svoj život. No hoće li uspjeti spasiti prijateljicu?

Na kraju obojica umiru, Adam Silvera, 139,00 kuna
Petog rujna, malo nakon ponoći, Mateo Torrez i Rufus Emeterio primit će loše vijesti Agencije Death-Cast: danas će umrijeti. Mateo i Rufus potpuni su stranci, ali iz različitih razloga, obojica na posljednji dan svog života žele naći novog prijatelja. Dobra je vijest da za to postoji aplikacija. Nazvana je Posljednji prijatelj i kroz nju će se Rufus i Mateo povezati u posljednjoj velikoj pustolovini – i u jednom jedinom danu proživjeti cijeli život. Na kraju obojica umiru potresna je, ali podjednako ohrabrujuća priča o dvojici mladića čiji se životi promijene u samo jednom nezaboravnom danu, priča koja nas podsjeća kako nema života bez smrti, ali ni ljubavi bez gubitka. Ovaj roman Adama Silvere u rekordnom se roku nakon objavljivanja prometnuo u književnu senzaciju, zavladavši svim svjetskim ljestvicama najprodavanijih knjiga te preuzevši titulu najboljeg romana za mlade svih vremena u izboru svih relevantnih medija.

Pino na selu, Marta Galewska-Kustra, 135,00 kuna
Posjetite selo s Pinom i Majom! Dođite na selo u kojem Pino i Maja provode praznike kod bake i djeda. Posjetite gospodarstvo gospodina Hrvoja, ergelu gospođe Eve i atelje keramike gospođe Monike. Pogledajte kako se kuha pekmez i peče kruh. Sigurno vam neće biti dosadno! Sedma u nizu slikovnica o dogodovštinama dječaka Pine i njegove obitelji prilagođena je kako za mlađu, tako i stariju predškolsku dob. Svrha joj je u opuštenoj igri razvijati razumijevanje govora, obogatiti djetetov rječnik novim pojmovima – nazivima bića, stvari, pojava i radnji – te razvijati umijeće pripovijedanja.

Više preporuka za djecu i odrasle pronađite u našem ljetnom katalogu


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje