Ahilejeva pjesma
0

Ahilejeva pjesma

Madeline Miller

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor...

19,78 €

Sažetak knjige

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor prihvatio obeščašćenog kraljevića Patrokla, koji uskoro postaje prijatelj Ahileju, sinu Peleja i morske nimfe Tetide. Kako mladići odrastaju u muškarce, tako svima postaje očito da je njihovo prijateljstvo mnogo više od toga. Kada kraljevski dvor sazna da je Helena oteta, Ahilej slijedi svoju sudbinu i odlazi ratovati u Troju, a Patroklo, rastrgan između straha i ljubavi, slijedi svog prijatelja u tragični kraj. Ova predivna priča govori o nježnoj ljubavi dvojice nespojivih junaka, njihovoj međusobnoj odanosti i okrutnoj sudbini koja ih uplete u svoju igru. Madeline Miller uspjela je udahnuti život Homerovom epu koji je preživio tisuće godina, i ostaje jedna od najčitanijih književnih djela sve do danas.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Profil knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533139067

15x23cm

Meki uvez

2022.

328

Maja Šoljan

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje