Ahilejeva pjesma
0

Ahilejeva pjesma

Madeline Miller

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor...

19,78 €

Sažetak knjige

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor prihvatio obeščašćenog kraljevića Patrokla, koji uskoro postaje prijatelj Ahileju, sinu Peleja i morske nimfe Tetide. Kako mladići odrastaju u muškarce, tako svima postaje očito da je njihovo prijateljstvo mnogo više od toga. Kada kraljevski dvor sazna da je Helena oteta, Ahilej slijedi svoju sudbinu i odlazi ratovati u Troju, a Patroklo, rastrgan između straha i ljubavi, slijedi svog prijatelja u tragični kraj. Ova predivna priča govori o nježnoj ljubavi dvojice nespojivih junaka, njihovoj međusobnoj odanosti i okrutnoj sudbini koja ih uplete u svoju igru. Madeline Miller uspjela je udahnuti život Homerovom epu koji je preživio tisuće godina, i ostaje jedna od najčitanijih književnih djela sve do danas.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Profil knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533139067

15x23cm

Meki uvez

2022.

328

Maja Šoljan

-

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?