book cover
Ahilejeva pjesma Madeline Miller
book cover
Pročitaj odlomak

Ahilejeva pjesma

Madeline Miller

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor prihvatio obeščašćenog kraljevića Patrokla, koji uskoro postaje prijatelj Ahileju, sinu Peleja i morske

Format Meki uvez
Godina izdanja 2022
Broj stranica 328
Dimenzije 15x23

Sažetak knjige

Ahilejeva Pjesma je veličanstveno prepričana priča iz Homerove Ilijade o odnosu Ahileja i Patrokla koje nadilazi granice prijateljstva. Grčka je, doba heroja, i kralj Pelej je upravo na svoj dvor prihvatio obeščašćenog kraljevića Patrokla, koji uskoro postaje prijatelj Ahileju, sinu Peleja i morske nimfe Tetide. Kako mladići odrastaju u muškarce, tako svima postaje očito da je njihovo prijateljstvo mnogo više od toga. Kada kraljevski dvor sazna da je Helena oteta, Ahilej slijedi svoju sudbinu i odlazi ratovati u Troju, a Patroklo, rastrgan između straha i ljubavi, slijedi svog prijatelja u tragični kraj. Ova predivna priča govori o nježnoj ljubavi dvojice nespojivih junaka, njihovoj međusobnoj odanosti i okrutnoj sudbini koja ih uplete u svoju igru. Madeline Miller uspjela je udahnuti život Homerovom epu koji je preživio tisuće godina, i ostaje jedna od najčitanijih književnih djela sve do danas.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Profil knjiga d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Maja Šoljan
ISBN-13: 9789533139067
Dimenzije: 15x23
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?