Image alt text

Pet naslova koji će vam pomoći smiriti se u ovo nesigurno doba

12.03.2022.
Piše: Tatjana Barat

Ovih se dana događa ono što nismo mogli ni zamisliti da će biti stvarnost 21. stoljeća. Nesigurnost, napetost i tjeskoba uvukli su se i u nas, posebno zato jer imamo povijest ratova u našoj zemlji, i to ne tako davno. Mnogi od nas ne znaju kako se nositi s novonastalom situacijom, no ne kaže se bez razloga da je često knjiga najbolji lijek.

Upravo zato u nastavku donosimo pet vrhunskih naslova koji će vam pomoći pojasniti tjeskobu i strahove, ali vas i umiriti i naučiti vas kako živjeti u sadašnjem trenutku, i to što je mirnije moguće s obzirom na okolnosti.
 
Alan W. Watts: Mudrost nesigurnosti - Poruka za doba tjeskobe

Ako bi se ovo vrijeme moglo opisati jednom sintagmom, tada bi to svakako bilo doba tjeskobe. No i u tim vremenima moramo prepoznati vrijednost sadašnjeg trenutka jer je to zapravo jedino što sigurno imamo.
Takva je i knjiga Mudrost nesigurnosti koja govori o vrijednosti sadašnjeg trenutka nasuprot frustraciji i osjećaju razapetosti između prošlosti i budućnosti, života i smrti, religije i znanosti, poznatog i nepoznatog. Knjiga koja otvara vrata cjelovitom viđenju stvarnosti te posve novom doživljaju sebe i vlastita života. Svi kojima je u životu potrebno ispraviti životni smjer, mogu se smatrati sretnima što će ih pritom voditi upravo ova knjiga.

Julie Smith: Zašto mi to nisu rekli prije?

Najnoviji hit iz područja mentalnog zdravlja, Zašto mi to nisu rekli prije?, dolazi nam iz Velike Britanije. Dr. Julie Smith više se od desetljeća posvećivala poboljšanju života svojih pacijenata te iz te bogate riznice izvukla najbitnija iskustva.
Ova knjiga zanimljivog naslova govori o našoj svakodnevici prepunoj izazova, a sada je relevantna više nego ikad. Pandemije, ratovi i slične nedaće nagrizaju običnost života te nas tjeraju da pogledamo dublje u sebe i izvore svog nezadovoljstva. A što ćemo ondje pronaći, opisano je u ovom priručniku savršeno jasnim, svima razumljivim jezikom. Autorica je djelovanjem na društvenim mrežama, posebice Tik-Toku stekla poklonike te je knjiga postala trenutačni hit odmah po objavljivanju u originalu. Prijevod u knjižare stiže u drugoj polovini ožujka.

Eckhart Tolle: Moć sadašnjeg trenutka

lasik Eckharta Tollea, Moć sadašnjeg trenutka, govori nam o tome kako smo sposobni pronaći put koji će nas izvesti iz psihološke boli te da izvornu ljudsku moć možemo otkriti predamo li se Sadašnjem trenutku. Otkrivamo kako je tijelo zapravo jedan od ključeva koji otvaraju vrata stanju unutarnjeg spokojstva, upravo kao tišina i prostor koji nas okružuju. Uistinu, pristup je moguć odasvud. Tim se pristupnim točkama, portalima možemo koristiti da uđemo u sadašnjost, u Sadašnji trenutak, u kojemu problemi ne postoje. Ondje ćemo pronaći radost i bit ćemo sposobni prigrliti svoje istinsko ja. Ondje otkrivamo da smo već potpuni i savršeni.


Sharone Jones: Spali dnevnik

Trenutno mi sami ne možemo učiniti ništa po pitanju rata, ali možemo po pitanju svog stresa, a jedan od najboljih načina za to je vođenje dnevnika.
Doduše, o trenutnoj situaciji često se žalimo na društvenim mrežama, nerijetko dijelimo i previše detalja o sebi, što kasnije možemo požaliti. Gotovo kao da je čitav online svijet postao velika ispovjedaonica, a u stvarnom svijetu, izvan ekrana, vjerojatno ne bismo nikada toliko dijelili o sebi.
I upravo tu na scenu stupa knjiga Spali dnevnik, koja vas potiče na suprotni trend – da ne dijelite ništa.
Svojim prodornim pitanjima i misaonim eksperimentima, ovaj vas osobni dnevnik izaziva da sami sa sobom zaigrate igru istine. Pomaknite svoje granice; razmislite o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti pa samo za sebe stvorite tajnu knjigu o sebi. A kad završite, bacite je, sakrijte ili, jednostavno, spalite nakon pisanja. Odluka je na vama.

Milada Rezková: Knjiga o strahu

Djeca su također primijetila da se nešto događa te možda i vaša osjećaju strah.
Strah je jedan od četiri najstarija osjećaja na svijetu; može nam spasiti, ali i zagorčati život. Naslijedili smo ga od predaka koje je spašavao od neposredne opasnosti – divljih životinja i prirodnih katastrofa. Svako doba donosi čovječanstvu neke nove strahove. Tijekom povijesti ljudi su se, među ostalim, bojali dugotrajnih suša, okrutnih napadača i zlih vještica, a danas su diljem planeta zabrinuti upravo zbog situacije u Ukrajini.
S ovom knjigom djeci možete pojasniti zašto se strah javlja, ali i kako ga prevladati, poručuje nam ova izvrsno napisana, ilustrirana i dizajnirana Knjiga o strahu koja se preporučuje i roditeljima, i učiteljima, i psiholozima, i psihoterapeutima, te svima drugima koji rade s djecom.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje