Image alt text

Listopadska listanja

01.10.2023.

Piše: Hoću knjigu

Image alt text

Svježa voda za cvijeće

Valerie Perrin

Svježa voda za cvijeće drugi je po redu roman poznate francuske autorice Valérie Perrin, koji zadire u teme poput ljubavi, gubitka, tuge i nade. Za ovaj roman naši knjižari iz Hoću knjigu Megastorea kažu da je "iznimno dirljiv, moćan i melankoličan".

Iako ovo djelo govori o smrti, ono je zapravo oda životu i svim onim malim stvarima zbog kojih vrijedi živjeti.

Image alt text

Kako ubiti vlastitu obitelj

Bella Mackie

Ovaj naslov prati nas već mjesecima na top ljestvicama, i to s razlogom. Grace Bernard serijski je ubojica te u jednom trenutku završava u zatvoru. Ali ovdje je riječ o nevjerojatnom obratu jer je u zatvoru završila zbog zločina koji nije počinila. "Otkrijte kako krimić može biti humorističan, secirajući satirom društvo u kojem živimo", poručuju knjižari iz Arena centra.

Image alt text

Pino na selu

Marta Galewska-Kustra

Marta Galewska-Kustra i njezin Pino koji radi i uči štošta nisu bez razloga već dulje vrijeme na top ljestvicama. Pino naše mališane provodi kroz sve teme i bitne životne situacije - od odlaska na tutu, pa sve do strašnog odlaska kod liječnika, zajedno s njim jedemo, igramo se, putujemo, učimo govoriti i pripovijedati. Ovoga puta "s Pinom, najpopularnijim učiteljem govora, zaputili smo se na selo te uz igru upoznali razne životinje, pojave, stvari i radnje", kažu naši knjižari iz City Westa.

Image alt text

Meditacije

Marko Aurelije

Osim što ovo djelo ne silazi s naših top ljestvica, također ne silazi ni s naše mjesečne Book Patrole. Ovo filozofsko djelo je klasično djelo filozofije, ali je do te mjere pristupačno i pitko štivo da ga kupuju čak i oni koje filozofija kao takva ne zanima. "Ako želite otkriti stoički pristup životu i kako obogatiti sebe kroz novi način razmišljanja, ovaj priručnik otkrit će vam tajnu", kažu kolege iz Buzina.

Image alt text

Veliki Panda i Sićušni Zmaj

James Norbury

Još jedan u nizu megapopularnih hitova, ova knjiga pokriva sve - popularnu psihologiju, umjetnost, dječje štivo i štivo za duboko razmišljanje. Autor je nedavno izbacio i novi potencijalni hit, Mačak koji je proučavao zen, a u ovoj već poznatoj avanturi dvojice prijatelja, autor nas "uči kako biti dobar prijatelj i u zajedništvu savladati sve izazove i proveseliti se onome što je zaista vrijedno naše pažnje", kažu knjižari iz Supernova Garden Malla.

Image alt text

Pet jezika ljubavi

Gary Chapman

Popularna knjiga koja progovara o međuljudskim odnosima i komunikaciji u partnerskim vezama. Chapman tvrdi da postoji pet osnovnih jezika ljubavi, odnosno načina na koji pružamo i izražavamo svoju ljubav - riječi potvrde, vrijeme koje provodimo zajedno, pokloni, pomoć i fizički dodir. Prema ovih pet kategorija ljudi različito interpretiraju i izražavaju ljubav, a autor tvrdi da razumijevanje jezika ljubavi svog partnera može uvelike poboljšati kvalitetu odnosa. "Vrlo popularna i vrlo korisna knjiga za sve kojima je potreban alat za što bolje razumijevanje svojih partnera i poboljšanje odnosa", kažu kolege iz varaždinske knjižare.

Image alt text

O čemu razmišlja muškarac kad ne razmišlja o seksu

Valerie Perrin

"Ova iznimno komična knjiga često je glavni odabir kad tražimo šaljiv poklon za svoje prijatelje", poručuju knjižari iz  Hoću knjigu Tower centar Rijeka. Razlika između muškaraca i žena česta je tema brojnih znanstvenih istraživanja, a sada je znanost konačno dokučila i razotkrila tajne muškog uma. U ovoj dosad neviđenoj knjizi autor Sheridan Simove otkrio je najveću tajnu, a odgovor se krije unutar korica.

Image alt text

Veseli život u Medinoj šumi

Rachel Piercey

"Medo će naše najmlađe u svojoj šumi upoznati sa svojim prijateljima, prirediti zabavnu potragu, a možda i dati inspiraciju za izlet u prirodu", kažu knjižari iz zadarske knjižare. Rachel Piercey britanska je pjesnikinja i poznata autorica za djecu, a njezina djela često kombiniraju poeziju i šarolike priče za najmlađe čitatelje. Ova interaktivna i atraktivna slikovnica savršeno će ukrasiti njihove malene police i zaintrigirati njihove umove.

Image alt text

Niki veliki: Klasa za sebe

Lincoln Pierce

"Niki je nestašan dječak od kojeg djeca uče da im je dopušteno biti drugačiji, nesiguran i živahan, ali da za svoje postupke mora preuzeti odgovornost te da je prijateljstvo jako važna stvar i da su prijatelji upravo oni koji mogu pomoći te da se u suradnji s njima može mnogo toga napraviti", poručuju knjižari iz Jokera. Niki veliki (Big Nate) popularan je strip-serijal autora Lincolna Piercea koji je stekao veliku popularnost među mladima i ljubiteljima stripova. Niki je neobičan junak koji nas provodi kroz važne životne teme kao što je tema društva, školski život, prijateljstvo, obitelj i izazovi koji dolaze s odrastanjem.

Image alt text

Jesen male guske

Briony May Smith

"Slikovnica o godišnjim dobima i stanovnicima šume slavne britanske spisateljice Elli Woollard i ilustratorice Briony May Smith, uranja male i velike čitatelje u predivnu paletu boja jeseni i govori nam o tome da svatko od nas ima vlastitu svrhu u svijetu", poručuju kolege iz City Easta. Kako nam se bliži jesen, s njom dolaze i brojne jesenske aktivnosti, a nema bolje od šalice toplog kakaa i mekane dekice uz simpatične dječje priče.

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje