book cover
4. gardijska brigada hrvatske vojske "Pauci" Grupa autora
book cover
Pročitaj odlomak

4. gardijska brigada hrvatske vojske "Pauci"

Grupa autora

Četvrta gardijska brigada Hrvatske vojske Pauci ispisala je jednu od najsvjetlijih stranica najnovije hrvatske povijesti, onu iz Domovinskog rata. A sada je pred vama ekskluzivna monografija koja prvi put opširno i u cijelosti, na više od 460 stranica u boji, s nizom fotografija, karata i shema, obr

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2013
Broj stranica 468
Dimenzije 24,5x23

Sažetak knjige

Četvrta gardijska brigada Hrvatske vojske Pauci ispisala je jednu od najsvjetlijih stranica najnovije hrvatske povijesti, onu iz Domovinskog rata. A sada je pred vama ekskluzivna monografija koja prvi put opširno i u cijelosti, na više od 460 stranica u boji, s nizom fotografija, karata i shema, obrađuje njezin ratni put u Domovinskom ratu. Pripremama za ustrojavanje Zbora narodne garde (ZNG) 28. travnja 1991., otpočelo je i ustrojavanje 4. brigade ZNG-a, poslije 4. gardijske brigade HV-a. Kako u pogovoru knjige stoji, ratni put mladića s crvenim beretkama, put je viteštva i časti hrvatskog vojnika tijekom cijeloga Domovinskog rata: Kruševo, Zelena tabla – Male Bare, Zadar, Šibenik, Drniš, Vrlika, Dubrovnik, Ston, Maslenica, Ljeto 95., Oluja, Maestral, Južni potez… slavni je niz hrvatskih vojnih pobjeda. Stotinu devedeset i dva Pauka poginula su; stotinu devedeset dva čovjeka podarila su svoje živote za konačnu pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Govoriti o Četvrtoj znači govoriti o nevjerojatnoj snazi i upornosti jednog naroda, znači čitati veliku domovinsku knjigu ostvarenja snova običnoga, malog čovjeka koji je zajedno sa svojim Paucima ostvarivao po mnogima nemoguće. Najskriveniji se snovi u krvlju natopljenoj javi ostvaruju: zahvaljujući htijenju, domoljublju, viteštvu, žrtvama.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Despot infinitus d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789537892050
Dimenzije: 24,5x23
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?