book cover
Glavne bolesti medonosne pčele Grupa autora
book cover
Pročitaj odlomak

Glavne bolesti medonosne pčele

Kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti

Grupa autora

Praktični priručnik za pčelare Glavne bolesti medonosne pčele: Kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti prevedeni je priručnik agencije UN-a za hrano FAO koji donosi najnovije međunarodno usuglašene dobre pčelarske prakse za 2020. godinu. U Hrvatskoj izlazi u stručnom prijevodu, u suradnji s predsj

Format Meki uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 148
Dimenzije 16,5x23,5

Sažetak knjige

Praktični priručnik za pčelare Glavne bolesti medonosne pčele: Kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti prevedeni je priručnik agencije UN-a za hrano FAO koji donosi najnovije međunarodno usuglašene dobre pčelarske prakse za 2020. godinu. U Hrvatskoj izlazi u stručnom prijevodu, u suradnji s predsjednicom Hrvatskog apiterapijskog društva dr. sc. Gordanom Hegić, te na 148 stranica uz veliki broj fotografija i tabelarnih prikaza donosi pregled bolesti medonosnih pčela te metoda prevencije i kontrole tih bolesti. Sva su poglavlja bogato opremljena tehničkim fotografijama u koloru, a preporuke za postupanje su razvrstane u preglednim tabelama. U posebnom dodatku knjizi nalaze se tabelarno prikazana međunarodno usklađena lista dobre pčelarske prakse iz 2020. godine te popis usklađenih biotehničkih metoda u pčelarstvu iz 2020. godine. Sva su poglavlja bogato opremljena tehničkim fotografijama u koloru, a preporuke za postupanje su razvrstane u preglednim tabelama. U posebnom dodatku knjizi nalaze se tabelarno prikazana međunarodno usklađena lista dobre pčelarske prakse iz 2020. godine te popis usklađenih biotehničkih metoda u pčelarstvu iz 2020. godine. Iz sadržaja: Glavne bolesti pčela, Varooza, Tropileloza, Mali kornjaš košnice, Nozemoza, Amebijaza, Američka gnjiloća, Europska gnjiloća legla, Kamenito leglo, Virusne bolesti, Dodatak 1: Usklađena lista dobre pčelarske prakse, Dodatak 2: Popis usklađenih biotehničkih metoda u pčelarstvu.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Geromar d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789534836743
Dimenzije: 16,5x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?