Image alt text

Siječanjske preporuke

9.1.2024.

Piše: Hoću knjigu

Nova godina djeluje obećavajuće uz siječanjske preporuke

Nakon što smo završili godinu s uzbudljivim naslovima, sada je vrijeme za nove avanture među stranicama knjiga koje će obogatiti naše i vaše čitateljsko iskustvo. Nova godina gotovo uvijek predstavlja donošenje novogodišnjih odluka. No, jedne odluke se ne odričemo u 2024. godini, a to je nastavak naše Book patrole. Dragi Hoću knjižari pripremili su nove naslove koje preporučuju za početak jedne uspješne godine bez obzira na to volite li tople obiteljske priče, avanture u čarobnim svjetovima, ili humor koji osvaja srca. Pa krenimo redom.  

Image alt text

Pet jezika ljubavi

Gary Chapman

Knjižari iz Megastorea krenuli su ranije s pripremama za Valentinovo te se osjećaju pomalo romantično, stoga za siječanj preporučuju naslov Pet jezika ljubavi, knjigu koja istražuje različite načine izražavanja i primanja ljubavi. Autor Gary Chapman otkriva kako bolje razumjeti i povezati se s voljenima prepoznavanjem njihovog jezika ljubavi. Ova će vam knjiga pomoći unaprijediti odnose, bilo da je riječ o partnerskim, obiteljskim ili prijateljskim, te graditi snažnije veze kroz dublje razumijevanje međusobnih potreba i želja. Ekipa iz Megastorea poručuje: “Dočekajte Valentinovo spremni!”

Image alt text

Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja

James Norbury

Naslov koji se iznova i iznova nalazi na našim Book patrola listama ovoga puta oduševio je knjižare iz Arene. Knjižari jednoglasno poručuju: “Ovo je čarobna priča koja će vas odvesti u svijet fantastičnih avantura!”. Ova topla i inspirativna knjiga donosi poruku o prijateljstvu, hrabrosti i otkrivanju čuda u svakodnevnim sitnicama. Autor ovog remek-djela oživljava likove na nevjerojatan način, ostavljajući čitatelje zanesenima od početka do kraja. Knjiga je ispunjena i predivnim ilustracijama koje vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima.

Image alt text

Harry Potter i kamen mudraca

J. K. Rowling

Knjižari iz City Centra West predstavljaju sad već klasik među naslovima, svima najdražeg čarobnjaka u novoj avanturi - Harry Potter i kamen mudraca. Ova knjiga J. K. Rowling jedna je od onih koja je uvukla sve generacije u svijet čarobnjaštva i očarala čitatelje diljem svijeta. Ako niste još imali priliku upoznati mladog čarobnjaka Harryja i njegove nevjerojatne prijatelje, sada je pravo vrijeme za to. Otkrijte tajne Hogwartsa i uživajte u ovoj nezaboravnoj priči. Naši knjižari za ovaj naslov kažu: “Knjiga koja je probudila ljubav prema čitanju mnogima sigurno će i tebe ostaviti bez daha! Uz Harryja Pottera i prijatelje otkrij kakve se to tajne skrivaju u čarobnjačkom svijetu.”

Image alt text

Pino i nova tuta: Pa-pa pelenama!

Marta Galewska-Kustra

Knjižari iz Buzina preporučuju naslov Pino i nova tuta: Pa-pa pelenama i poručuju: “Ova knjigica će odlično pomoći mališanima (i roditeljima) u odvikavanju od pelena i navikavanju na tutu”. Autorica Marta Galewska-Kustra kroz zabavnu priču i ilustracije podržava djecu u važnom koraku odrastanja, čineći taj proces lakšim i ugodnijim za najmlađe, a i njihove roditelje. Ova slikovnica idealan je poklon za sve novopečene roditelje koji muku muče s odvikavanjem od pelena.

Image alt text

Metoda Glucose Goddess

Jessie Inchauspé

Knjižari iz knjižare Garden preporučuju naslov Metoda Glucose Goddess, sjajan vodič s receptima i primjerima koji istražuju kako najlakše i najzdravije izbjeći glukozne vrhunce u svakodnevnom životu. Autorica Jessie Inchauspé nudi konkretne smjernice kako dovesti šećer u ravnotežu kroz jednostavne načine prehrane. Ova knjiga je korisna za sve koji žele bolje razumjeti utjecaj glukoze na organizam i kako održati ravnotežu u prehrani. Knjižari poručuju: “Nakon prve knjige Glukozna revolucija, napokon imamo i konkretan vodič s receptima i primjerima o izbjegavanju glukoznih šiljaka. Ovdje su četiri jednostavna načina za dovesti šećer u ravnotežu.” Zašto ih ne poslušati?

Image alt text

Tražite i dano vam je

Esther Hicks, Jerry Hicks

U knjižari u Varaždinu preporučuju “Tražite i dano vam je - knjiga koja otkriva kako uživati u životu radeći stvari koje volimo.” Uz ovaj inspirativni naslov otkrijte tajne kako uživati u životu radeći stvari koje volite. Autori Esther Hicks i Jerry Hicks tvrde kako pozitivan pristup može transformirati naš svakodnevni život. Ako tražite motivaciju i praktične savjete za postizanje svojih ciljeva, ova knjiga je pravi izbor, a siječanj je odličan mjesec za postavljanje novih ciljeva i navika. 

Image alt text

Mozgalice 2 za bistre glave

Nataša Bucik, Gregor Bucik, Valentin Bucik

U Rijeci, knjižari preporučuju naslov Mozgalice za bistre glave 2. Ova knjiga pruža zanimljive i izazovne mozgalice koje potiču razmišljanje i poboljšavaju kognitivne vještine. Idealna za ljubitelje logičkih igara i zagonetki, ova knjiga će vam pružiti sate zabave dok potiče vaš um na kreativan način. “Odlična zabava za cijelu obitelj”, pa zašto ne uljepšati malo siječanj i dodatno se povezati s obitelji.

Image alt text

Svježa voda za cvijeće

Valerie Perrin

Svježa voda za cvijeće naslov je koji preporučuju knjižari iz Zadra. Knjiga donosi životnu priču koja će vas dirnuti i izazvati različite emocije. Prema riječima knjižara: “Životno jednostavna priča koja u čitatelju izaziva cijeli spektar emocija.” Autorica Valerie Perrin kroz svoje riječi i likove stvara dubok i emotivan doživljaj, prenoseći važne životne poruke te stavlja velik naglasak na ono najvažnije – male stvari koje život čine vrijednim življenja.

Image alt text

Nemajka

Vanja Runje

Knjižari u Splitu preporučuju naslov Nemajka: “Ovo je knjiga za roditelje koji se puni ljubavi katkad zapitaju jesu li grozni, a njihova djeca nemoguća. Cilj joj je da se čitajući svi zabave i osjete dovoljno dobrima.” U ovoj knjizi autorica Vanja Runje kroz duhovitost i toplinu osvjetljava izazove roditeljstva, pružajući čitateljima osjećaj povezanosti i razumijevanja. U knjizi se nalazi čak četrdesetak priča koje nisu nimalo uljepšane vezanih uz svakodnevne zgode i nezgode jedne peteročlane obitelji, nešto starijih roditelja i naravno jednog psa.

Image alt text

505 fora viceva za djecu

Naša novotvorena knjižara u Puli predstavlja nam svoju drugu preporuku: “zabavnu kolekcija viceva koja će oduševiti i male i velike”, odnosno 505 fora viceva za djecu. Ovaj skup odličnih šala donosi smijeh i radost. Knjiga je idealna za trenutke zajedničkog smijeha te potiče humor i kreativnost kod djece. S više od 500 viceva, izvrstan je način za stvaranje veselog i opuštenog ozračja među najmlađima, ali i najstarijima. Osmijeh je definitivno najljepši dar, a ova knjiga doprinosi veselju svih čitatelja.

Image alt text

Maca Papučarica

Ela Peroci

U City Centru East knjižari preporučuju slikovnicu Maca Papučarica. Ova zabavna i edukativna slikovnica namijenjena je najmlađima, pružajući im užitak u čitanju i učenju kroz priču. Ova šarmantna priča prati simpatičnu Macu Papučaricu kroz njezine avanture, potičući djecu na maštovito putovanje kroz svijet boja, oblika i prijateljstva. Autorica Ela Peroci uspješno spaja poučnu dimenziju s elementima zabave, čineći ovu knjigu idealnim izborom za djecu koja vole šarenilo i simpatične likove. Ma gdje mi je nestala cijela plaća? Možda ti ju je odnijela Maca Papučarica! Ma ne, bio sam u Hoću knjigu nakon što sam pročitao preporuke iz nove Book patrole!

Pretplati se na newsletter

Šaljemo ti isključivo važne informacije, kao što su akcije, novi proizvodi i obavijesti.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje