Image alt text

Uz knjige nema zime: Velika siječanjska podroomska rasprodaja

20.01.2020.
Piše: Hoću knjigu

Tmurni siječanj najbolje je uljepšati dobrom knjigom, a s time na umu je pokrenuta i naša velika zimska Podroom rasprodaja na kojoj možete uhvatiti hvaljene naslove s popustom od 30 do čak 70 posto!

U našem ćete Podroomu (čitajte: Megastoreu) naći ponešto za svačiji ukus, i za velike, i za male a kako bismo vam olakšali snalaženje u moru knjiga, u nastavku donosimo neke od naslova u koje svakako vrijedi zaviriti.

Marilena Dužman: Razgovori s ginekologom 

Iz pera sve prepoznatljivije hrvatske autorice dobili smo još jedan roman koji bi trebala pročitati svaka žena. Junakinja romana Razgovori s ginekologom vodi nas na put otkrivanja same sebe, shvaćanja da ne želi biti nečija druga opcija, kao i to da svatko od nas u životu zaslužuje smijeh i sreću. U sve se to upetlja i zgodni ginekolog Robert koji je u očima javnosti muškarac kakvog bi svaka majka poželjela za zeta. No hoće li na kraju pobijediti muška neodlučnost ili ženska tvrdoglavost ili će se, pak, njihovim spajanjem otvoriti nova priča, saznajte u ovom štivu prepunom humora koji nam tako treba u ovim sivim danima.

Zvjezdana Debić: Majka u meni 

Kada žena odluči postati majka (ili je ta vijest iznenadi), ginekolog/inja postaje sastavni dio njezina života. No ovaj put to nam se prikazuje na mnogo ozbiljniji način nego u prethodnom romanu. Autorica je u knjizi Majka u meni iskreno ispričala sve s čime se mlade majke nose, a na što ih nitko ne priprema. Iako su svima dostupni savjeti o pravilnom previjanju i dojenju, vrlo je malo knjiga koje majci i djetetu pomažu da se upoznaju i prilagode jedno drugom u najosjetljivijem razdoblju – od prvih mjeseci trudnoće do prvih nekoliko mjeseci djetetova života. I upravo je to vrijeme u kojem se mnoge majke počinju pitati čine li pravu stvar i je li sve u redu s njima. Ovo iskreno i iznimno vrijedno štivo trebalo bi se naći na popisu za čitanje svake trudnice ili mlade majke.

Junot Diaz: Kratak, čudnovat život Oscara Waoa 

Beskrajna volja za preživljavanjem i ljubav prema bližnjima satkana je i u romanu nagrađenom Pulitzerovom nagradom Kratak, čudnovat život Oscara Waoa. Radnja prati južnoameričku obitelj i njezino putovanje iz Santo Dominga preko Washington Heightsa, do New Jerseya i natrag. Naslovnom junaku Oscaru život nikada nije bio posut ružama, napose kada se uzme u obzir da je romantična duša koja sanja da postane dominikanski J.R.R. Tolkien, a najviše od svega da pronađe ljubav. No zahvaljujući fukúu, pradavnom prokletstvu koje naraštajima prati Oscarovu obitelj, osuđujući ih na zatočeništvo, mučenje, nesreće s tragičnim ishodom i, prije svega, nesretne ljubavi. Oscar, koji još uvijek sanja o prvom poljupcu, žrtva je – sve do tog jednog kobnog ljeta koje spaja čitavu povijest obitelji na topao i humorističan način.

Adam Foulds: Vrijeme vukova 

Isprepletanje različitih sudbina prisutno je i u romanu Vrijeme vukova, čija je radnja smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata. Radnja prati četiri različite sudbine koje se isprepleću u krvavom vrtlogu rata. Dok ambiciozni Englez Will sanja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a Amerikanac Ray o filmovima koje će snimati ako preživi, jedan pastir i jedna kneginja nadaju se promjenama na Siciliji gdje se drevni običaji i mafijaški obračuni sukobljavaju s novim poretkom i novim zakonima. Kaže se da je vrijeme vukova jer se ne zna iz kojeg kutka vreba veća opasnost, a sve je to autoru omogućilo sjajno prikazivanje svijeta koji nestaje, dok se onaj drugi polako, ali sigurno počinje uzdizati.
 
Lapidus Jens: Laka lova 

Ljubitelje švedskog kriminalističkog romana oduševit će knjiga Laka lova, djelo autora koji je i jedan od začetnika rog žanra u Švedskoj. Uspjehu njegovih kriminalističkih romana svakako je pomogla i činjenica što je i sam odvjetnik te je sudjelovao u nekima od najzanimljivijih suđenja u svojoj zemlji. U ovom romanu donosi nam otkrivanje stockholmskog podzemlja pričom o JW-u, studentu iz radničke obitelji koji se upušta u posao s kokainom koji raspačava među svojim prijateljima, pripadnicima jet-seta, Čileancu Jorgeu koji bježi iz zatvora i planira okrutnu osvetu nad jugomafijom i njenim bosom Radovanom, te Mradom Slovovićem koji reketari i pere novac. Tema već sama po sebi dovoljno govori o napetosti ovih stranica, a brza i vrlo spretna izmjena dijaloga samo još više doprinosi tome.

Grigor Vitez: O zecu koji se volio smijati 

Dakako, naši veliki popusti nisu zaobišli ni najmlađe čitatelje, a jedan od mnogima nam omiljenih hrvatskih autora za djecu svakako je Grigor Vitez. Upravo je on i autor knjige O zecu koji se volio smijati, namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole. Knjiga sadrži tri priče začetnika hrvatske moderne dječje književnosti: O zecu koji se volio smijati, Olovka iz sna Priča o Suncu koju je Bodo po svoj prilici izmislio. Svaka od njih prepuna je fantastičnih elemenata koji će potaknuti razvoj dječje mašte, a ujedno ih i naučiti kako vjerovati u sebe.

Danica Juričić Spasović: Vodim te u Tokio

Za one nešto veće, odnosno učenike viših razreda osnovne škole, a napose zaljubljenike u judo, tu je roman Vodim te u Tokio koji ne samo da se osvrće na snagu sporta nego se ravnopravno dotiče i prvih tinejdžerskih ljubavi, ralja kriminala, tuge, razočaranosti, straha, očaja. Sve to pratimo uz 14-godišnjeg Gorana zvanog Zmija koji završava u kazneno-popravnoj instituciji. No upravo njegova priča pokazat će svim tinejdžerima da ne postoji to što ne mogu ostvariti, pa makar im život u startu podijelio ne baš sjajne karte.

Svi ovi naslovi samo su mali dio onoga što vas očekuje u najnačitanijem podrumu u gradu. Zato navratite u naš Hoću knjigu Megastore i utoplite si hladni siječanj odličnim naslovima i još boljim popustima, a ako ipak ne želite napuštati toplinu doma, zavirite u našu internetsku trgovinu.

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?