
Vinarstvo
Stanislava HerjavecVinarstvo
Stanislava HerjavecKnjiga Vinarstvo složena je u trinaest poglavlja koja svojim logičnim slijedom i lakoćom uvode korisnika u problematiku tehničko-tehnoloških čimbenika, od uvodnih, povijesnih i zakonskih natuknica,...
Sažetak knjige
Knjiga Vinarstvo složena je u trinaest poglavlja koja svojim logičnim slijedom i lakoćom uvode korisnika u problematiku tehničko-tehnoloških čimbenika, od uvodnih, povijesnih i zakonskih natuknica, zatim vinskih podruma s opremom i njezinom svrhovitom uporabom u postupku primarne prerade grožđa, tretmana s moštom, vinifikaciji, doradi i čuvanju vina. Posebno želimo istaknuti osvrt na praćenje tijeka fiziološke zrelosti grožđa prije berbe i ocjenu trenutka tehnološke dozrelosti kao neizostavne sastavnice kakvoće proizvedenih vina u uvjetima zadanog teroara (terroira). Razložno je prikazana uloga sumpora u vinarstvu s osvrtom na zdravstvene aspekte. Uz mikrobiologiju vina kao neizostavnog čimbenika pozornosti u tehnologiji grožđa i vina, cjelovitim pristupom je obrađen kemijski sastav grožđa, mošta i vina kao osnova u poimanju nužnosti promjene enoloških sredstava, kemizma alkoholne fermentacije, bolesti i mana vina te senzornog vrednovanja zgotovljenih vina. Na kraju, obrađen je sediment vinove loze u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na tip i karakter vina koja se dobivaju od pojedinih sorata, uzgajanih u posebnostima ekoloških uvjeta. Iz svega proizlazi da će knjiga Vinarstvo vrlo dobro poslužiti studentima u njihovu vremenu školovanja na svim hrvatskim fakultetima i veleučilištima na kojima se predaje vinarstvo, ali kao i neizbježno štivo stručnjaka enologa u manjim ili većim prerađivačko-dorađivačkim vinarijama te zaljubljenicima željnim enološke dokučivosti. Pisana je na izvorima svjetske i domaće znanstvene i stručne literature koristeći se pri tome rezultatima vlastitih istraživanja autora i u praksi stečenih spoznaja, što je čini izvornim uratkom sličnim kao i u drugim zemljama svijeta. Stoga s posebnim zadovoljstvom preporučujemo ovo izuzetno djelo iz vinarstva autorice prof. dr. sc. Stanislave Herjavec, višegodišnje nastavnice na kolegiju Vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu i koautorice poglavlja Kemijski sastav grožđa, mošta i vina, doc. dr. sc. Lune Maslov Bandić, nastavnice na kolegijima Kemija istog fakulteta.
Detalji proizvoda
Izdavač:
Jezik:
ISBN-13:
Dimenzije:
Format:
Godina izdanja:
Broj stranica:
Prevoditelj:
Ilustrator:
Nakladni zavod Globus
Hrvatski jezik
9789531672771
19x24cm
Tvrdi uvez
2019.
368
-
-
NEOPHODNI KOLAČIĆI
Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.
KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU
Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.
MARKETINŠKI KOLAČIĆI
Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.
www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći
ovdje