book cover
Društveni inženjering Ratko Martinović
book cover
Pročitaj odlomak

Društveni inženjering

Vodič za razotkrivanje manipulacije društvom na globalnoj razini

Ratko Martinović

Društveni inžinjering je disciplina društvenih znanosti u kojoj se razmatraju pokušaji utjecaja na društvo u cjelini.Vlade, mediji i interesne skupine predstavljaju društvene inžinjere koji nastoje ostvariti željene karakteristike, kretanja, ponašanja i stavove na ciljanoj skupini ili stanovništvu.

Format Meki uvez
Godina izdanja 2017
Broj stranica 244
Dimenzije 17 x 24

Sažetak knjige

Društveni inžinjering je disciplina društvenih znanosti u kojoj se razmatraju pokušaji utjecaja na društvo u cjelini.Vlade, mediji i interesne skupine predstavljaju društvene inžinjere koji nastoje ostvariti željene karakteristike, kretanja, ponašanja i stavove na ciljanoj skupini ili stanovništvu. To je u svojoj biti deterministički zavjerenički fenomen s (ne)skrivenim namjerama i ciljevima arhitekata nove društvene konstrukcije ili vizije. Kako se reprogramirati? Kako uočiti manipulaciju? Kako ustati na noge nakon života provedenog na koljenima? Za to je potrebno prepoznati operandi društvenih inžinjera.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Teledisk d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Dimenzije: 17 x 24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?