book cover
Knjiga o Fabriju Julijana Matanović
Novo u ponudi book cover
Pročitaj odlomak

Knjiga o Fabriju

Julijana Matanović

Klasik hrvatske književnosti Nedjeljko Fabrio sustavno je - od početka šezdesetih godina 20. stoljeća pa sve do sredine prvog desetljeća ovoga stoljeća - objavljivao kraću prozu, drame, eseje i romane. Njegovi tekstovi, najčešće smješteni u jake povijesne godine, opisuju svevremene probleme vezane u

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 200
Dimenzije 15x23,2

Sažetak knjige

Klasik hrvatske književnosti Nedjeljko Fabrio sustavno je - od početka šezdesetih godina 20. stoljeća pa sve do sredine prvog desetljeća ovoga stoljeća - objavljivao kraću prozu, drame, eseje i romane. Njegovi tekstovi, najčešće smješteni u jake povijesne godine, opisuju svevremene probleme vezane uz ludilo povijesti i politike. Tekstovi Nedjeljka Fabrija često su postajali predmetom kritičkih i stručnoteorijskih interpretacija. Među čitateljima najvažnije mjesto pripada Julijani Matanović (uređivala Izabrana djela, izbore iz proze, naslovljavala knjige imenima njegovih junaka/Krsto i Lucijan/). U Knjizi o Fabriju spajaju se autoričin pripovjedački i znanstveni diskurs, Govor jednog autora o djelu (pisac čita pisca) drugog poseban je, i ne tako uobičajen način analize i interpretacije. Intenzivna druženja i autoričini razgovori s Fabrijem o njegovim knjigama, o književnom životu, daju poseban ton interpretaciji Fabrijeva mjesta u hrvatskoj književnosti. Sve glavne teme pisca Fabrija, prema svjedočenju Julijane Matanović, mogu se prepoznati u pismu pripovjedača Fabrija.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Naklada Ljevak d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789533553054
Dimenzije: 15x23,2
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?