book cover
Jean-Jacques Rousseau i ishodišta književnoga kozmopolitizma Joseph Texte
book cover
Pročitaj odlomak

Jean-Jacques Rousseau i ishodišta književnoga kozmopolitizma

Studija o književnim vezama Francuske i Engleske u 18. stoljeću

Joseph Texte

Knjiga Josepha Textea Jean-Jacques Rousseau i ishodišta književnoga kozmopolitizma jedan je od temeljnih tekstova moderne komparatistike, stoga se može reći da je bilo krajnje vrijeme da ovako vrijedan tekst dobijemo u hrvatskome prijevodu. Baveći se dvjema „velikim tradicijama“, engleskom i francus

Format Meki uvez
Godina izdanja 2019
Broj stranica 331
Dimenzije 16x24

Sažetak knjige

Knjiga Josepha Textea Jean-Jacques Rousseau i ishodišta književnoga kozmopolitizma jedan je od temeljnih tekstova moderne komparatistike, stoga se može reći da je bilo krajnje vrijeme da ovako vrijedan tekst dobijemo u hrvatskome prijevodu. Baveći se dvjema „velikim tradicijama“, engleskom i francuskom, autor pokazuje performativne mogućnosti komparativnog pristupa književnosti. Knjiga nije samo uvod u studij komparatistike kakvu poznajemo u tradiciji dvadesetostoljetne filologije, ona je i preteča mnogih suvremenih razmišljanja o kulturalnim doticajima, prepletanjima i mogućim analitičkim postupcima na području humanističkih interpretacijskih praksi (Boris Škvorc)

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Matica hrvatska
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Yves-Alexandre Tripković
ISBN-13: 9789533411279
Dimenzije: 16x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?