book cover
Loši lijekovi Ben Goldacre
book cover
Pročitaj odlomak

Loši lijekovi

Kako se medicina iskvarila i kako je popraviti

Ben Goldacre

U "Lošim lijekovima" Goldacre stavlja pod povećalo sedamsto milijardi dolara vrijednu farmaceutsku industriju i otkriva fascinantnu, ali i zastrašujuću zbrku. Zaključak je prilično jednostavan: medicina je bolesna – a zaražena je korupcijom i pohlepom. Kako autor sam tumači, novu je knjigu napisao j

Format Meki uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 376
Dimenzije 15x22

Sažetak knjige

U "Lošim lijekovima" Goldacre stavlja pod povećalo sedamsto milijardi dolara vrijednu farmaceutsku industriju i otkriva fascinantnu, ali i zastrašujuću zbrku. Zaključak je prilično jednostavan: medicina je bolesna – a zaražena je korupcijom i pohlepom. Kako autor sam tumači, novu je knjigu napisao jer trebamo popraviti niz problema kojima je dopušteno da se u njegovoj profesiji – medicini – održe zaista predugo. Rezultati istraživanja mogu se uskraćivati i liječnicima i pacijentima, posve legalno, istraživanja se često loše provode, ili su pristrana u korist sponzorskog proizvoda, liječnici su često obmanuti i ne znaju koji je tretman najbolji. Svi ti problemi snažno se odražavaju na kvalitetu zdravstvene njege. Rezultat je takav da se pacijentima šteti – u velikom broju. Ben Goldacre svojim je člancima stekao prestižne britanske nagrade, među njima dvaput nagradu Britanskih autora s područja znanosti, nagradu Kraljevskoga statističkog društva za Statističku izvrsnost u novinarstvu, nagradu HealthWatcha, kao i dva počasna doktorata. Od 2014. godine je istraživač epidemiolog na Londonskoj školi higijene i tropske medicine, kao stipendist prestižne zaklade Wellcome. Osnivač je projekta AllTrials koji zahtijeva implementiranje prakse otvorenog pristupa svim podatcima kliničkih pokusa.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Naklada OceanMore d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Marko Kovačić
Dimenzije: 15x22
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?