book cover
Anoreksija: Težina ljepote Neda Dropulić
book cover
Pročitaj odlomak

Anoreksija: Težina ljepote

Ispovijest o samoiscrpljivanju i opraštanju

Neda Dropulić

Ispovijest djevojke koja se našla u začaranom krugu anoreksije i uspjela iz njega izaći tema je ove knjige. Iskrena i otvorena introspekcija, promišljanja o vlastitim životnim okolnostima koje su dovele do dramatičnog gubitka težine, prožeta su analizama društvenih stereotipa o ženskoj privlačnosti

Format Meki uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 139
Dimenzije 14x20

Sažetak knjige

Ispovijest djevojke koja se našla u začaranom krugu anoreksije i uspjela iz njega izaći tema je ove knjige. Iskrena i otvorena introspekcija, promišljanja o vlastitim životnim okolnostima koje su dovele do dramatičnog gubitka težine, prožeta su analizama društvenih stereotipa o ženskoj privlačnosti i ljepoti te oštrim kritikama modne industrije i potrošačkih i modnih imperativa koji izravno oblikuju i ugrožavaju žensku samosvijest i osjećaj vrijednosti. Kroz autoričinu autentičnu ispovijest, kao i kroz primjere drugih djevojaka koje je susretala na putu svog izlječenja na odjelu za poremećaja hranjenja, provlače se i citati psihijatara koji daju znanstveni okvir ovoj temi. Ova svjedočanstva mogu pružiti poticaj i ohrabrenje djevojkama i ženama koje pate od ovog poremećaja da prihvate svoju tjelesnost i krenu putem ozdravljenja.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Profil knjiga d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789533133188
Dimenzije: 14x20
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?