book cover
Periodizacija Tudor Bompa
book cover
Pročitaj odlomak

Periodizacija

Teorija i metodologija treninga

Tudor Bompa

Sportska izvedba je izuzetno napredovala tijekom posljednjih nekoliko godina. Razina izvedbe, prije nezamisliva, sada je postala uobičajena i povećava se broj sportaša sposobnih za izvanserijske rezultate. Kako je došlo do tako izuzetnog napretka? Nema jednostavnog odgovora. Jedan od faktora je činj

Format Meki uvez
Godina izdanja 2006
Broj stranica 482
Dimenzije 17x24

Sažetak knjige

Sportska izvedba je izuzetno napredovala tijekom posljednjih nekoliko godina. Razina izvedbe, prije nezamisliva, sada je postala uobičajena i povećava se broj sportaša sposobnih za izvanserijske rezultate. Kako je došlo do tako izuzetnog napretka? Nema jednostavnog odgovora. Jedan od faktora je činjenica da je sport izazovno područje i intenzivna motivacija ohrabrila je na duge, naporne sate rada. Osim toga, trening je, djelomično uz pomoć sportskih specijalista i znanstvenika, postao sofisticiraniji. Sada postoji šira baza znanja što se odrazilo na metodologiju treninga. Sportske znanosti su napredovale od opisnih do znanstvenih. - Autor. Ovo je knjiga o teoretskim i metodološkim osnovama treninga koju bi svaki kineziolog, trener voditelj sportskih programa i sportaš trebao imati. Osim što detaljno opisuje načela, aspekte i varijable treninga, vodi nas kroz planiranje i programiranje opisujući svaki korak, detaljno razrađuje različite trenažne metode i daje pregršt savjeta kako o treningu, tako i o važnim sredstvima i metodama odmora i oporavka te psihološke pripreme. Posebno se bavi treningom svakog pojedinog čimbenika važnog za uspjeh u sportu i daje primjere planova i programa te sredstava treninga. Autor knjige jedan je od vodećih autoriteta na području periodizacije i sportskog treninga, koji je svoj sustav periodizacije koristio u pripremi 11 nositelja medalja na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Gopal d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789536730131
Dimenzije: 17x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?