Hrvatski nogomet u doba cara, kralja, poglavnika i maršala
NEDOSTUPNO
0

Hrvatski nogomet u doba cara, kralja, poglavnika i maršala

Davor Kovačić

Nogomet je suvremeni socijalni fenomen i stanje u nogometu često je pokazatelj stanja u društvu i politici. Naime, nogomet nikada nije samo nogomet, uvijek je „politiziran“ i kroz njega se zrcale...

31,85 €

Sažetak knjige

Nogomet je suvremeni socijalni fenomen i stanje u nogometu često je pokazatelj stanja u društvu i politici. Naime, nogomet nikada nije samo nogomet, uvijek je „politiziran“ i kroz njega se zrcale odnosi u društvu uopće, te je na neki način „rendgen“ svega onoga što se u društvu događa i svojevrsni je društveni fenomen. Na hrvatskim i općenito južnoslavenskim prostorima nogomet je od samog početka bio najpopularniji sport i privlačio je najveći broj gledatelja te izazivao veliko zanimanje javnosti. Nogomet u najnovije vrijeme sve više postaje predmet istraživanja, pored sociologa te politologa i povjesničara pa se tako može već govoriti o nogometu kao zasebnoj temi hrvatske historiografije. Namjera je ove monografije koja je nastala višegodišnjim istraživanjem arhivskog gradiva, tiska, intervjua s osobama koje su godinama radile u nogometu i bili sudionici tih događaja, istražiti i prikazati razvoj nogometa, od obične plebejske igre za razonodu radničke klase do „najvažnije sporedne stvari na svijetu“. Osim razvoja nogometne igre na hrvatskim prostorima, prikazat će se i utjecaj raznovrsnih političkih i društvenih događaja koji su se odrazili i na odnose u nogometu. U knjizi će se prikazati i analizirati svi značajniji događaji u nogometu u režimima u kojima se Hrvatska nalazila.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

AGM d.o.o.

Hrvatski jezik

9789531745024

20x26cm

Meki uvez

2019.

-

-

-

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?