Blok periodizacija
NEDOSTUPNO
0

Blok periodizacija

V. Issurin

Prekretnica u sportskom treningu

20,21 €

Sažetak knjige

Periodizaciju treninga nastala je 1950. godine u bivšem Sovjetskom savezu i tijekom godina, zbog izuzetnih postignuća u primjeni kod treninga sportaša, postala je univerzalna osnova treninga svakog sporta. Knjiga je namijenjena trenerima i sportašima koji žele saznati zašto njihovi rezultati ne ispunjavaju njihova očekivanja. Tema ove knjiga je poboljšanje treninga i pripreme sportaša radi ostvarenja vrhunskih rezultata. Knjiga je namijenjena trenerima koji svoje dnevne aktivnosti smatraju kreativnim poslom. Posao trenera zahtjeva veoma specifičnu kombinaciju znanja i iskustva. Izazov autora je u tome da pokaže kako se sportsko znanje primjenjuje u praksi, kako se obrazuje novo pozitivno iskustvo i kako različita iskustva doprinose novom saznanju. Ova knjiga je također namijenjena sportašima koji žele da saznaju zašto njihovi rezultati ne ispunjavaju njihova očekivanja. Za uspjeh u modernom sportu potreban je ogroman napor i potpuna posvećenost. Međutim, želja za takvim radom zavisi od toga koliko je sportaš svjestan trenažnih ciljeva, sredstava i metoda koje primjenjuje. Stoga je izazov da se sportašu pruži opsežno objašnjenje o značaju napornog treninga i njegove racionalne primjene. Pored toga, ova knjiga namijenjena je i istraživačima i ostalim radoznalim ljudima koji tragaju za novim (relativno novim) pojmovima, pristupima i trenažnim konceptima. Sportski trening zahtjeva stalno ispitivanje ljudske prirode, a od trenera, barem onih kreativnijih, da prihvate ulogu pravih istraživača. Vjerujemo da će ova knjiga potaknuti radoznalost i kreativnost takvih čitatelja. Ovu knjigu preporučamo i studentima koji još imaju izvjesne sumnje po pitanju primjene naučnih saznanja u trenažnoj praksi. Možda će takve nedoumice uspjeti da odagna upravo ova knjiga. Na kraju, treba reći da su posljednjih desetljeća postignuća sportaša i njihovo ovladavanje sportskom vještinom znatno uznapredovali. Glavni razlog ovog preokreta koji je očigledan za sve profesionalne posmatrače je unapređenje sportske pripreme. O tome svjedoče mnogi profesionalni izvještaji, anegdotske izjave i razna izdanja, uglavnom časopisi za trenere. Međutim, postojeći udžbenici za trening i smjernice za vođenje treninga i dalje su prilično nekompletni, tako da je znanje o treningu dostupno samo malom broju stručnjaka.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Gopal d.o.o.

Hrvatski jezik

9789536730247

17x24cm

Meki uvez

2014.

163

M. Paulus

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje