book cover
Antičke olimpijske igre Zdenko Jajčević
book cover
Pročitaj odlomak

Antičke olimpijske igre

I moderni olimpijski pokret do 1917.godine

Zdenko Jajčević

Knjiga donosi povijesni pregled olimpizma i olimpijskih igara, detaljno opisujući korijene olimpizma, prapočela starogrčke tjelovježbe i sporta. Autor minuciozno obrađuje antičke olimpijske igre, objekte na kojima su se one održavale, organizaciju samih igara, program igara, ali i popratne aktivnost

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2008
Broj stranica 304
Dimenzije 18x25

Sažetak knjige

Knjiga donosi povijesni pregled olimpizma i olimpijskih igara, detaljno opisujući korijene olimpizma, prapočela starogrčke tjelovježbe i sporta. Autor minuciozno obrađuje antičke olimpijske igre, objekte na kojima su se one održavale, organizaciju samih igara, program igara, ali i popratne aktivnosti koje su pratile igre kao što su žrtvovanja, gladatelji, kazne i ulogu žena u olimpijskim igrama. Drugi dio knjige bavi se težnjom za obnovom olimpizma potkraj 19. stoljeća i nastojanjima Pirrea de Coubertina da obnovljenim olimpijskim igrama da svjetski značaj, što se i ostvaruje zaključno s olimpijskim igrama 1912. u Stocholmu.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Gopal d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789537546007
Dimenzije: 18x25
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?