Kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete
0

Kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete

John Gottman, Joan DeClaire

Naučite kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete uz istoimeni genijalni vodič priznatog psihologa i istraživača Johna Gottmana. Emocionalna inteligencija, inteligencija srca, važna je za razvoj...

19,99 €

Sažetak knjige

Naučite kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete uz istoimeni genijalni vodič priznatog psihologa i istraživača Johna Gottmana. Emocionalna inteligencija, inteligencija srca, važna je za razvoj i uspjeh djece jednako kao i inteligencija njihova uma. Cilj je ove knjige pružiti djeci put prema razumijevanju vlastitog emocionalnog svijeta i naučiti ih kako regulirati inerciju svojih osjećaja. Te vještine i to znanje Gottman smatra neophodnim alatima u stvaranju samopouzdanja djeteta, održavanju njegovog fizičkog zdravlja i zdravih društvenih odnosa, te povećanju njegovog školskog uspjeha. Naučite kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete kroz program “treniranja emocija” koji se sastoji od pet koraka. Budite svjesni djetetovih emocija. Naučite pojmiti njihovo emocionalno izražavanje kao priliku za stvaranje intimnosti i prostora za učenje bitnih lekcija. Pomno i empatično slušajte i uvažavajte osjećaje djeteta. Označujte emocije rječnikom bliskim i primjerenim djetetovoj razini razumijevanja. Pomognite djetetu da samo dođe do prikladnog rješenja problema ili primjerenog načina nošenja s traumatičnom situacijom. Namijenjeno za roditelje djece svih dobi, ova knjiga osnažit će i obogatiti vezu između roditelja i djeteta te će neizmjerno pomoći razvoju emocionalnog zdravlja i emocionalne inteligencije iduće generacije odraslih ljudi i budućih roditelja.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Harfa d.o.o.

Hrvatski jezik

9789537351984

25x23cm

Meki uvez

2022.

280

-

-

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?