book cover
Cijepljenje i orezivanje u voćnjaku Adriano Del Fabro
book cover
Pročitaj odlomak

Cijepljenje i orezivanje u voćnjaku

Adriano Del Fabro

Priručnik sadrži savjete i upute za cijepljenje i orezivanje voćaka. Uz detaljne fotografije naučite kako pomoći vašim biljkama da rastu, kako ih razmnožavati i čuvati od bolesti. Uzgoj voćaka u vrtovima i voćnjacima tradicija je, kako zbog njihove ukrasne prirode, tako i za osobne potrebe u manjim

Format Meki uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 128
Dimenzije 20×15

Sažetak knjige

Priručnik sadrži savjete i upute za cijepljenje i orezivanje voćaka. Uz detaljne fotografije naučite kako pomoći vašim biljkama da rastu, kako ih razmnožavati i čuvati od bolesti. Uzgoj voćaka u vrtovima i voćnjacima tradicija je, kako zbog njihove ukrasne prirode, tako i za osobne potrebe u manjim količinama. Čak i uzgoj manjeg broja voćaka zahtijeva poznavanje određenih pravila i postupaka: od sadnje do pojave prvih plodova, od godina najbolje proizvodnje do faze starenja stabla. Samo dosljedna i sustavna briga o stablu omogućava postizanje plodnosti i dobrih rezultata. Uzgoj voća mora se obavljati planirano, koristeći tehnike koje uz sposobnost i vještinu stečenu u praksi podrazumijevaju i neke specifične spoznaje o anatomiji i fiziologiji biljaka. Temelj uzgoja voća u prvom je redu neprestano promatranje ponašanja biljaka koje uzgajamo, s ciljem pravovremenog obavljanja određenih radnji, primjerice orezivanja ili cijepljenja, ovisno o klimatskim uvjetima i o razvojnoj fazi svake odredene vocke. Uvijek valja imati na umu da se radi o brizi za živi organizam, koji ima vlastiti ritam rasta, razvoja grana ili dozrijevanja ploda. Upravo zato važno je usvojiti odredene vještine i znanja potrebne za primjerenu brigu o vockama.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: 24 sata d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Ira Martinović
ISBN-13: 9789533232423
Dimenzije: 20×15
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?