book cover
Kraj je uvijek blizu Dan Carlin
book cover
Pročitaj odlomak

Kraj je uvijek blizu

Apokaliptični trenuci od propasti brončanog doba do nuklearnih prijetnji

Dan Carlin

Razmišljate li katkad o tome da će se moderna civilizacija urušiti i da će se naši gradovi pretvoriti u ruševine? Ta pomisao zvuči poput kakve prečesto korištene teme iz znanstvene fantastike. Arheolozi budućnosti pažljivo će kopati po hrđavim kosturima nebodera, podzemnih željeznica ili kanalizacij

Format Meki uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 300
Dimenzije 15x23

Sažetak knjige

Razmišljate li katkad o tome da će se moderna civilizacija urušiti i da će se naši gradovi pretvoriti u ruševine? Ta pomisao zvuči poput kakve prečesto korištene teme iz znanstvene fantastike. Arheolozi budućnosti pažljivo će kopati po hrđavim kosturima nebodera, podzemnih željeznica ili kanalizacija u New Yorku, Londonu ili Tokiju; izvlačit će naše mrtve iz njihovih grobova, proučavat će ih onako kako mi danas proučavamo drevne egipatske mumije, pokušavat će dešifrirati naš jezik i naše pismo i shvatiti tko smo bili. Možda je teško zamisliti da se naše grobnice, građevine i pokojnici tretiraju onako kako mi danas tretiramo drevne arheološke nalaze, ali gotovo je sigurno da si to nije mogla zamisliti ni mumija koju smo upravo iskopali. Naravno, nema pravog odgovora na ovakvo pitanje. Mnoga pitanja kojima ćemo se baviti u ovoj knjizi također neće imati odgovora. Možda su baš zato toliko zanimljiva.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Koncept izdavaštvo j.d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Ana Briški Đurđevac
ISBN-13: 9789538326011
Dimenzije: 15x23
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?