(Dis)kontinuiteti ili ponavljanje povijesti
NEDOSTUPNO
0

(Dis)kontinuiteti ili ponavljanje povijesti

Zlatko Kramarić

Djelo (Dis)kontinuiteti ili ponavljanje povijesti predočava aktualne dileme i pitanja vezana za (re)konstrukciju povijesti i ideologije identiteta, kako na pojedinačnom tako i na usporednom planu...

21,00 €

Sažetak knjige

Djelo (Dis)kontinuiteti ili ponavljanje povijesti predočava aktualne dileme i pitanja vezana za (re)konstrukciju povijesti i ideologije identiteta, kako na pojedinačnom tako i na usporednom planu glede tzv. malih naroda, kao posebnih sociokulturalnih skupina U fokusu knjige je preispitivanje ideoloških temelja i rekurentnih procesa strukture nacionalno-povijesnog identiteta; kritičkog redefiniranja njegove povijesne tvorbe te razvojnih promjena koje su utjecale na vrijednosnu recepciju multipolarne (mnoštvene) identitarne tradicije. Knjiga se bavi aktualnim i akutno naloženim temama, procesima i dilemama hrvatskoga idejno-političkog i kulturnog konteksta, pri čemu su (neminovno) uključeni značajni aspekti i prijeporna iskustva iz zajedničke eks- i post- jugoslavenske povijesti, te brojni primjeri uzajamnih kulturalnih dodira i plodonosna ukrštanja (prije svega, s makedonskom situacijom i tzv. makedonskim „pitanjem“, što i nije čudno, s obzirom na to da je autor knjige po svojoj subspecijalističkoj vokaciji istaknuti makedonist). - iz recenzije prof. dr. sc. Elizabete Šeleve, Filološki fakultet u Skopju

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Meandarmedia d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533343259

0x0cm

Meki uvez

2023.

224

-

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje