book cover
Koju igru igraš? Eric Berne
book cover
Pročitaj odlomak

Koju igru igraš?

Psihologija ljudskih odnosa

Eric Berne

Ovaj klasik psihologije ljudskih odnosa prvi put je objavljen 1964. godine i do dan danas je zadržao autoritet kao jedne od najrelevantnijih knjiga iz ovog područja. Rijetka sposobnost dr. Bernea da pronikne u ljudski um i što se u njemu zbiva tijekom interakcije sa drugim ljudima razotkrila je činj

Format Meki uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 208
Dimenzije 14x20

Sažetak knjige

Ovaj klasik psihologije ljudskih odnosa prvi put je objavljen 1964. godine i do dan danas je zadržao autoritet kao jedne od najrelevantnijih knjiga iz ovog područja. Rijetka sposobnost dr. Bernea da pronikne u ljudski um i što se u njemu zbiva tijekom interakcije sa drugim ljudima razotkrila je činjenicu da svi mi igramo igre, bile one životne, seksualne, bračne, poslovne, niz je beskrajan. Svi smo podložni nesvjesnim manevrima koji upravljaju našim životima, bili oni naši vlastiti ili tuđi. U ovom remek-djelu moderne psihologije, dr. Berne donosi precizan pregled psiholoških predstava – koje on naziva igrama, koje su ugrađene u ljudsko ponašanje i kojima je svrha doći do zadovoljenja potrebe ili ispunjenja želje. Postulati iz ove knjige zasnovani su na principima transakcijske analize, i dana su im lako pamtljiva imena koja u potpunosti otkrivaju njihovu namjeru: Šutni me, Da nije bilo tebe, Samo ti želim pomoći, Neobično dobro zapažate, Drvena noga, Šeprtlja, Smotajmo ga nabrzinu, Krš i lom… Možda će vam biti na trenutak neugodno kada se prepoznate u jednoj od njih, no ova knjiga će vam pomoći da izgradite kvalitetnije i dugotrajnije odnose s drugima.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: V.B.Z. d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Tomislav Šostar
ISBN-13: 9789535204411
Dimenzije: 14x20
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?