U okovima geografije
NEDOSTUPNO
0

U okovima geografije

Tim Marshall

Deset zemljovida koji govore sve što morate znati o globalnoj politici

17,12 €

Sažetak knjige

Postalo je otrcano pomišljati, ali i govoriti, da živimo u iznimno nestabilnim vremenima. Govore nam da svijet nikad nije bio manje predvidljiv. Takve izjave pozivaju na oprezan, čak i skeptičan odgovor. Oprez je prikladan. Svijet je oduvijek bio nestabilan, a budućnost je, u svojoj bîti, nepredvidljiva. Trenutačne bi nam brige zasigurno mogle biti mnogo gore. U najmanju ruku, na to nas je trebala podsjetiti stota obljetnica 1914. i Prvoga svjetskog rata. Bez obzira na to, sigurno se spremaju korjenite promjene koje će itekako utjecati na našu budućnost i budućnost naše djece, gdje god živjeli. Gospodarske, društvene i demografske promjene, sve povezane s brzim tehnološkim razvojem, za sobom povlače globalne posljedice zbog kojih bi vrijeme u kojem trenutačno živimo moglo biti drukčije u odnosu na prijašnja razdoblja. Moguće je da se upravo zbog toga toliko govori o iznimnoj nestabilnosti te su zbog toga geopolitički komentari postali industrija u usponu. Ova knjiga obiluje pronicljivim uvidima od presudne važnosti za našu sigurnost i blagostanje. Što je utjecalo na ruske poteze u Ukrajini? Jesmo li mi (Zapad) podbacili time što ih nismo predvidjeli? Ako jesmo, zašto se to zbilo? Koliko daleko je spremna ići Moskva? Osjeća li se Kina napokon sigurno unutar svojih prirodnih kopnenih granica i kako će to utjecati na pristup kojim Peking prilazi pomorskoj moći i SAD-u? Što to znači za druge zemlje u regiji, uključujući Indiju i Japan? Više od 200 godina SAD je uživao u pogodnostima iznimno povoljnih geografskih okolnosti i blagodatima prirodnih izvora. Sada se služi nekonvencionalnim izvorima nafte i plina. Hoće li to utjecati na globalnu politiku SAD-a? SAD je iznimno moćan i otporan, pa zašto se onda toliko govori o njegovu nazadovanju? Jesu li duboko ukorijenjene podjele i emocije diljem sjeverne Afrike, Bliskog istoka i južne Azije nepremostive ili se nazire nada za budućnost? Naposljetku, a možda i najvažnije za našu državu, Ujedinjeno Kraljevstvo, jedno od najvećih i najglobalnijih gospodarstava: kako Europa reagira na nesigurnosti i sukobe koji su joj više ili manje blizu? Kao što Tim ističe, posljednjih sedamdeset godina (a posebice od 1991.) Europa se naviknula na mir i blagostanje. Prijeti li nam opasnost da ih počnemo uzimati zdravo za gotovo? Razumijemo li i dalje što se zbiva oko nas?

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Znanje d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533437354

15x23cm

Meki uvez

2018.

267

Ivana Jandras Szekeres

-

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje