book cover
Samo istina Rahim Ademi
book cover
Pročitaj odlomak

Samo istina

Ratni dnevnik generala Hrvatske vojske

Rahim Ademi

U studenom 2019. godine, Ministarstvo Obrane održalo je obljetnicu operacije Zima-94 u ratnoj luci Lori. Obljetnicu na kojoj, među svim silnim govornicima, ni jednom riječju nije spomenuta Operativna grupa Livno, pod čijim je zapovjedništvom operacija Zima-94 isplanirana i provedena. Ni spomena ni o

Format Meki uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 484
Dimenzije 21x24

Sažetak knjige

U studenom 2019. godine, Ministarstvo Obrane održalo je obljetnicu operacije Zima-94 u ratnoj luci Lori. Obljetnicu na kojoj, među svim silnim govornicima, ni jednom riječju nije spomenuta Operativna grupa Livno, pod čijim je zapovjedništvom operacija Zima-94 isplanirana i provedena. Ni spomena ni o grupi ni o zapovjedniku, umirovljenom časniku i generalu Hrvatske Vojske, Rahimu Ademiju. Ta obljetnica je kap koja prelila čašu nezadovoljstva, jer je po tko zna koji put prešućen i minoriziran doprinos i zasluge Operativne grupe Livno, i to ne samo za operaciju Zima-94, već i za sve druge operacije koje je sa svojim bojovnicima general Ademi proveo i isplanirao. S tom namjerom je napisana i ova knjiga: da se isprave desetljeća nepravde i da istina bude dostupna svima. Znakovito ime „Samo Istina: ratni dnevnik generala Hrvatske vojske“ opsežno opisuje devet vojnih operacija koje su igrale ključnu ulogu u ratu te donijele slobodu i mir Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Redom, te operacije su: Rujanski rat 1991., Zima-94, Skok-1, Skok- 95 (Skok-2), Ljeto-95, Kozjak-95 (Oluja-95), protunapad na srpsku ofenzivu Vaganj-95, Maestral-2 i Južni potez.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: 24 sata d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789532803594
Dimenzije: 21x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?