book cover
Antropologija u globaliziranom svijetu Christoph Wulf
Kupi 54,01 kn (7,17 €) 60,00 kn (7,96 €)
book cover
Pročitaj odlomak

Antropologija u globaliziranom svijetu

Christoph Wulf

Nastala na temelju autorovih predavanja održanih 2003. na moskovskome Državnom sveučilištu Lomonosov, knjiga njemačkoga sveučilišnog profesora antropologije i filozofije odgoja Christopha Wulfa predstavlja prikladan uvod u njegovu antropološko-filozofsku misao, ponajpriije usmjerenu na pojam skriven

60,00 kn (7,96 €)

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 54,01 kn (7,17 €)

Format Meki uvez
Godina izdanja 2019
Broj stranica 126
Dimenzije 11x17

Sažetak knjige

Nastala na temelju autorovih predavanja održanih 2003. na moskovskome Državnom sveučilištu Lomonosov, knjiga njemačkoga sveučilišnog profesora antropologije i filozofije odgoja Christopha Wulfa predstavlja prikladan uvod u njegovu antropološko-filozofsku misao, ponajpriije usmjerenu na pojam skrivena čovjeka (homo absconditus), Tim pojmom Wulf nastoji izraziti nepotpunost i perspektivističnost poimanja ljudskoga stanja u okvirima antropološkoga istraživanja i spoznavanja koje se u bitnome orijentira prema prostornim, historijskim i kulturnim mijenama. Stoga se današnja antropologija na svojevrstan način vraća ishodišnim korijenima filozofiranja i spremnosti na čuđenje nad tim da je svijet takav kakav jest, a ne drugačiji. Čuđenje je u tom smislu početna točka istinske znatiželje za odgonetavanjem svijeta i otkrivanja krajnjih mogućnosti ljudskoga znanja.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Matica hrvatska
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Adnan Tufekčić
ISBN-13: 9789533411378
Dimenzije: 11x17
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?