book cover
Digitalni minimalizam Cal Newport
book cover
Pročitaj odlomak

Digitalni minimalizam

Kako živjeti smisleno i usredotočeno u svijetu prepunu ometanja

Cal Newport

Uhvatite li sebe kako beskonačno visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste? Osjećate li se iscrpljeno nakon beskonačnih online razgovora i komentara? Brinete li se o objavama na društvenim mrežama više negoli o stvarnome životu? Većina nas zna da nas pre

Format
Godina izdanja 2022
Broj stranica 264
Dimenzije 15,2x22,8

Sažetak knjige

Uhvatite li sebe kako beskonačno visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste? Osjećate li se iscrpljeno nakon beskonačnih online razgovora i komentara? Brinete li se o objavama na društvenim mrežama više negoli o stvarnome životu? Većina nas zna da nas prečesto korištenje digitalnih alata košta i produktivnosti i mira. Ali potpuno ih se odreći nije realno. Ovisimo o pametnome telefonu, Instagramu, Facebooku, Twitteru i WhatsAppu ne zato što smo glupi ili plitki, već zato što nas na neki način povezuju s drugima i izvor su nam informacija. Međutim, ti alati također mogu poremetiti našu sposobnost da se usredotočimo i budemo učinkoviti, a oduzimaju nam i prijeko potreban nutarnji mir. Reagirajući na sveprisutnu digitalnu preopterećenost i s njom povezan nedostatak pozornosti i fokusiranosti, sveučilišni profesor računarstva Cal Newport u ovome svjetskom bestseleru nudi strategiju i konkretan plan za promišljenu, svjesnu upotrebu tehnologije. Uz Digitalni minimalizam doznat ćete kako provesti digitalno raščišćavanje koje će na vaš život djelovati poput detoksikacije organizma. Naučit ćete i kako od tehnologije iskoristiti ono najbolje da bi ona služila vašim životnim ciljevima. Otkrit ćete kako istinski uživati u ugodnome društvu, dobroj knjizi i opuštanju bez straha da ćete nešto propustiti u digitalnome svijetu. Uza strategije i metode iz ove knjige neće vam uzmanjkati važne informacije ni povezanost s ljudima, a istovremeno ćete naći vremena za aktivnosti koje daju smisao i zadovoljstvo vašemu životu.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Izdavač: Verbum d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Anđelko Bošnjak
ISBN-13: 9789532358162
Dimenzije: 15,2x22,8
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?