book cover
Besplatno Željko Ivanković
book cover
Pročitaj odlomak

Besplatno

Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba

Željko Ivanković

Digitalno doba, ustvrđuje autor, donosi nam kraj ideologije tržišta. Hipoteza se na prvi pogled doima kao dosjetka ili čak promotivni trik. Kao da se tek nastavlja na niz već prorokovanih “krajeva”, na “kraj umjetnosti”, “kraj filozofije”, “kraj ideologije”, “kraj teorije” (koju promoviraju zagovorn

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Meki uvez
Godina izdanja 2018
Broj stranica 320
Dimenzije 15x23

Sažetak knjige

Digitalno doba, ustvrđuje autor, donosi nam kraj ideologije tržišta. Hipoteza se na prvi pogled doima kao dosjetka ili čak promotivni trik. Kao da se tek nastavlja na niz već prorokovanih “krajeva”, na “kraj umjetnosti”, “kraj filozofije”, “kraj ideologije”, “kraj teorije” (koju promoviraju zagovornici tehnologije big data) ili na slavnu tezu Francisa Fukuyame o “kraju povijesti”. Uz to, puno je češća teza da je digitalno doba izazvalo krizu države, a tržište i ideologija tržišta kao da nikad nisu bili jači. Ipak, važno je razlikovati tržište i ideologiju tržišta. Nije dakle riječ o “kraju tržišta”, nego o “kraju ideologije tržišta”. Čini se da je bitna razlika između industrijskog i digitalnog doba razlika u svojstvenom im tržištu. Izazivaju li potencijalne razlike u načinu funkcioniranja tržišta i karakteristika digitalne ekonomije promjenu političkog i vrijednosnog sustava i slike svijeta, ili je tu riječ o povratnoj sprezi? Možda promijenjeni politički i vrijednosni sustav (prekarni rad, kriptovalute, izvedene vrijednosnice) te slika svijeta digitalnog doba izazivaju promjene u načinu funkcioniranja tržišta? Na ta i druga pitanja na razmeđi suvremene ekonomije i filozofije odgovara Besplatno Željka Ivankovića.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Jesenski i Turk
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789532228281
Dimenzije: 15x23
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?