book cover
Tko je ubio Johna Lennona? Lesley-Ann Jones
book cover
Pročitaj odlomak

Tko je ubio Johna Lennona?

Životi, ljubavi i smrti najveće rock zvijezde

Lesley-Ann Jones

Biografija koja baca novo svjetlo na legendu svjetlo dana je ugledala u godini u kojoj se obilježava nekoliko važnih obljetnica: 80 godina od rođenja Johna Lennona i 40 godina od njegove smrti, 60 godina od formiranja Beatlesa u Hamburgu i 50 godina od njihova razlaza. Lesley-Ann Jones, autorica hva

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 390
Dimenzije 15,5x23,5

Sažetak knjige

Biografija koja baca novo svjetlo na legendu svjetlo dana je ugledala u godini u kojoj se obilježava nekoliko važnih obljetnica: 80 godina od rođenja Johna Lennona i 40 godina od njegove smrti, 60 godina od formiranja Beatlesa u Hamburgu i 50 godina od njihova razlaza. Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija o Davidu Bowieju i Freddieju Mercuryju, u svojoj novoj knjizi detaljno istražuje enigmu po imenu John Lennon, od njegovih najranijih dana u Liverpoolu, preko Londona i Tokyja, sve do smrti u New Yorku. Secirajući i objašnjavajući sloj po sloj njegovih različitih životnih faza, ljubavi, glazbenih ostvarenja, bitnih ljudi i događaja, Jones slaže sliku kompleksne i kontradiktorne osobe kakav je slavni Beatle i bio, te postavlja zanimljivo pitanje - tko je doista ubio Johna Lennona? Jer hici koje je 8. prosinca 1980. ispalio Mark Chapman bili su tek posljednji čavao u lijes. Oslanjajući se na svoju 25 godina dugu karijeru glazbene novinarke, vlastita istraživanja i ekskluzivne informacije, autorica na 390 stranica praćenih fotografijama analizira svaki Lennonov potez, u čemu joj pomažu brojni sugovornici iz glazbenog svijeta - mnogi od njih bliski s Johnom Lennonom - a neke teme i spoznaje do sada nisu bile u potpunosti poznate javnosti: je li odnos s menadžerom Beatlesa, Brianom Epsteinom, bio više od poslovnog? Kakav je odnos imao s Bowiejem? Kako je izgledao tzv. Izgubljeni vikend, Lennonovo druženje s May Pang, partnericom koju mu je namjestila Yoko? Kako su se Lennon i Yoko nosili s otmicom Kyoko, kćeri Yoko iz prvog braka? S kime je Yoko Ono živjela ni tjedan dana nakon Lennonove smrti?

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Rockmark d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Stjepan Vrečko
ISBN-13: 9789538292095
Dimenzije: 15,5x23,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?