book cover
Antun Gustav Matoš Tomislav Jonjić
book cover
Pročitaj odlomak

Antun Gustav Matoš

Pod Starčevićevim barjakom

Tomislav Jonjić

Janjićevom monografskom obradom životnoga i profesionalnoga puta Antuna Gustava Matoša ostvaren je relevantan znanstveni doprinos u suvremenoj hrvatskoj historiografiji, ali i povijesti književnosti susjednih država (Bosna i Hercegovina, Srbija). Tema je istražena na osnovi historiografskih normi ko

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2019
Broj stranica 888
Dimenzije 20x26

Sažetak knjige

Janjićevom monografskom obradom životnoga i profesionalnoga puta Antuna Gustava Matoša ostvaren je relevantan znanstveni doprinos u suvremenoj hrvatskoj historiografiji, ali i povijesti književnosti susjednih država (Bosna i Hercegovina, Srbija). Tema je istražena na osnovi historiografskih normi koje svoje utemeljenje imaju u činjenicama relevantnima za istraživanje. Autor kritički analizira sve dosadašnje rezultate historiografije te ih dovodi u kontekst svojih istraživanja. Svoje zaključke temelji na izvornoj građi te uvelike nadopunjava dosadašnje historiografske radove, koji su se u većoj ili manjoj mjeri bavili Matošem, donoseći brojne nove spoznaje o njegovu životu i djelovanju. Djelo je namijenjeno stručnjacima iz područja društvenih i humanističkih znanosti (povjesničari književnosti, povjesničari, politolozi, novinari), ali i inoj čitateljskoj publici zainteresiranoj za teme iz nedavne hrvatske intelektualne prošlosti, pogotovo kada je riječ o njezinoj literarnoj sastavnici. Knjigu će moći koristiti studenti i nastavnici (povijest književnosti, politička povijest, povijest ideja). (iz recenzije dr.sc. Zlatka Matijevića).

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: AGM d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
ISBN-13: 9789531745031
Dimenzije: 20x26
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?