50 ličnosti koje su obilježile Hrvatsku i svijet
0

50 ličnosti koje su obilježile Hrvatsku i svijet

Ivan Lajnvaš

Dragi čitatelji, pred vama je knjiga o 50 izuzetnih ličnosti. Za većinu njih smo svi negdje čuli, puno njih viđamo u javnim spomenicima ali i susrećemo u nazivima ulica, trgova i institucija diljem...

26,00 € (195,90 kn)

Sažetak knjige

Dragi čitatelji, pred vama je knjiga o 50 izuzetnih ličnosti. Za većinu njih smo svi negdje čuli, puno njih viđamo u javnim spomenicima ali i susrećemo u nazivima ulica, trgova i institucija diljem naše domovine. Ova knjiga će vam opisati njihove živote i djela koja ih čine izuzetnima. Među njima su ličnosti koje su bile ključne osobnosti hrvatske povijesti u svojim područjima ali puno njih su i ličnosti koje su utjecale na ostatak svijeta. Za neke od njih je odmah jasno zašto se nalaze na ovakvom popisu a nadam se da ćete uvidjeti zašto su na popisu i neka imena koja se nezasluženo rjeđe pojavljuju u javnosti. Vjerujem da ćete biti iznenađeni sa nekim dostignućima za koja možda niste znali. Sastaviti popis ovih ličnosti je bio vrlo zanimljiv ali i donekle nezahvalan posao. Naime, nije bilo moguće predstaviti sve naše zaslužne ličnosti jer onda tu više ne bi bilo 50 nego 100-ak ili više imena. Nastojao sam odabrati one koji su u svojim područjima ipak po nečemu još izvrsniji od svojih uglednih kolegica i kolega. Također, na popisu ima i ličnosti koje nisu direktno promijenile svijet ali su njihova dostignuća uistinu čudesna i mogla bi nam svima biti motivacija da utječemo na svijet oko sebe.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Stanek d.o.o.

Hrvatski jezik

9789538130878

21x29cm

Tvrdi uvez

2023.

160

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?