book cover
Frankenstein Mary Shelley
book cover
Pročitaj odlomak

Frankenstein

Moderni Prometej

Mary Shelley

Klasičan roman strave i užasa izrastao je iz bogate tradicije gotskog romana. Priča započinje odlaskom Roberta Waltona na istraživanje polarnih krajeva. Brod zaglavi u ledu i krateći vrijeme Walton upoznaje Victora Frankensteina koji mu priča svoj život, uključujući i kako je zahvaljujući spoznaji o

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2018
Broj stranica 236

Sažetak knjige

Klasičan roman strave i užasa izrastao je iz bogate tradicije gotskog romana. Priča započinje odlaskom Roberta Waltona na istraživanje polarnih krajeva. Brod zaglavi u ledu i krateći vrijeme Walton upoznaje Victora Frankensteina koji mu priča svoj život, uključujući i kako je zahvaljujući spoznaji o "principu života" stvorio biće-monstruma od ljudskih ostataka. Priča o Frankensteinu korištena je u svim umjetnostima, a na kraju ove knjige je filmografija jer je u proteklih stotinu godina snimljeno u svijetu, što po knjizi, a što potaknuto knjigom, 80-ak filmova, 4 TV serije, 10-ak TV filmova i 3 video igre.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Šareni dućan d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Saša Drach
ISBN-13: 9789533201153
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?