book cover
Afera Zola Jean-Charles Chapuzet
book cover
Pročitaj odlomak

Afera Zola

Jean-Charles Chapuzet Christophe Girard Vincent Gravé

Émile Zola bio je najuspješniji i najomiljeniji pisac svog doba, ali je odlučio sve riskirati kako bi se pravednički angažirao u sramotnom antisemitskom političkom skandalu koji je potresao Francusku na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Afera Dreyfus izvukla je na površinu najmračnije nagone jedne na

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 128
Dimenzije 19,5x26,5

Sažetak knjige

Émile Zola bio je najuspješniji i najomiljeniji pisac svog doba, ali je odlučio sve riskirati kako bi se pravednički angažirao u sramotnom antisemitskom političkom skandalu koji je potresao Francusku na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Afera Dreyfus izvukla je na površinu najmračnije nagone jedne nacije, ali i najplemenitija nastojanja mnogih pojedinaca. Zolin novinski pamflet Optužujem bio je i ostao najdramatičnijim i najupečatljivijim zahtjevom za pravdom, no pisac nije ni sanjao kako će visoku cijenu morati platiti zbog toga.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Bookglobe - Strana knjižara d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Ana Tomičić
ISBN-13: 9789532643886
Dimenzije: 19,5x26,5
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?