book cover
Domotužje Hermann Hesse
book cover
Pročitaj odlomak

Domotužje

Hermann Hesse

Hesseov lirski subjekt samotni je lutalica, nostalgični promatrač, osamljeni sanjar koji lebdi nad krajolikom. Cilj je njegove potrage domovina – pojam koji je gotovo istovjetan s djetinjstvom i izgubljenim, dječji naivnim pogledom na svijet koji lirski subjekt neumorno oplakuje. Riječ je o osjećaju

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2020
Broj stranica 108
Dimenzije 14x20

Sažetak knjige

Hesseov lirski subjekt samotni je lutalica, nostalgični promatrač, osamljeni sanjar koji lebdi nad krajolikom. Cilj je njegove potrage domovina – pojam koji je gotovo istovjetan s djetinjstvom i izgubljenim, dječji naivnim pogledom na svijet koji lirski subjekt neumorno oplakuje. Riječ je o osjećaju koji se uvijek iznova pojavljuje u Hesseovoj lirici, a Drago Štambuk skovao je za nj prikladnu novotvorenicu – domotužje.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Školska knjiga d.d.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Drago Štambuk
ISBN-13: 9789530607927
Dimenzije: 14x20
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?