book cover
Ali i Nino Kurban Said
book cover
Pročitaj odlomak

Ali i Nino

Kurban Said

Roman Ali i Nino potvrđuje činjenicu da je velika književnost uistinu bezvremena. Iako je prvi put objavljen davne 1937. godine, i danas plijeni svojom originalnošću i svježinom, a dosad je preveden na više od 30 jezika i doživio preko 100 izdanja diljem svijeta! Ali-kan i Nino Kipiani žive u kozmop

Format Meki uvez
Godina izdanja 2014
Broj stranica 249
Dimenzije 15x23

Sažetak knjige

Roman Ali i Nino potvrđuje činjenicu da je velika književnost uistinu bezvremena. Iako je prvi put objavljen davne 1937. godine, i danas plijeni svojom originalnošću i svježinom, a dosad je preveden na više od 30 jezika i doživio preko 100 izdanja diljem svijeta! Ali-kan i Nino Kipiani žive u kozmopolitskom i naftom bogatom Bakuu, prijestolnici Azerbajdžana. Početak je 20. stoljeća i Baku, koji se nalazi na razmeđi Istoka i Zapada, mjesto je susreta različitih kultura i naroda: muslimana, Armenaca, Turaka, Poljaka, Rusa itd. Ali-kan muslimanski je mladić očaran pustinjom, a Nino kršćanska djevojka gruzijskog podrijetla, odrasla u obitelji profinjene proeuropske tradicije. Unatoč različitostima njih se dvoje vole, no nad njihovu ljubav nadvijaju se prijeteći oblaci Oktobarske revolucije i Prvoga svjetskog rata. Bez obzira na sve, Ali-kan se uskoro ženi s Nino i potom odlazi u rat za nezavisnost svoje zemlje. Nezaboravan opis sraza istoka i zapada. Premda napisan prije gotovo sto godina, ovaj se roman čini istodobno univerzalnim i aktualnim.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Opus gradna j.d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Mladen Janković
ISBN-13: 9789535797104
Dimenzije: 15x23
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?