Tanka bijela linija
AKCIJA -50,00%
0

Tanka bijela linija

Anita Brezović

Tanka bijela linija piše koliko sebe možemo prihvatiti i zavoljeti prestanemo li osuđivati. Oslobodimo li se straha. Novine su u radikalov govor umjesto riječi Muslimani napisale Židovi i cijela se...

6,57 € (49,50 kn) 13,14 € (99,00 kn)
Najniža cijena u zadnjih 30 dana 0,00 € (0,00 kn)

Sažetak knjige

Tanka bijela linija piše koliko sebe možemo prihvatiti i zavoljeti prestanemo li osuđivati. Oslobodimo li se straha. Novine su u radikalov govor umjesto riječi Muslimani napisale Židovi i cijela se država vidjela u ogledalu. Šok i nevjerica. Istu je metodu primijenila Anita Brezović, ali u njenoj se priči ne ogleda narod u narodu, nego čovjek u čovjeku. Rezultat je zato veličanstveniji. Anita se htjela nauživati superiornosti u odnosu na Tomu. No, rečenicu po rečenicu u njemu je gledala sebe, a uvid po uvid ovisnik o heroinu postajao je njezin duhovni učitelj, gotovo svećenik, ispovjednik, njezino hodočašće u spoznaju srcem i umom. Razgovarajući s čovjekom na dnu Anita je imala hrabrosti gledati najmračnije, najbolnije dijelove svoje duše. Biblijski je to motiv. Što učinite najmanjima od moje braće, učinili ste meni. Koliko prihvatimo najmanje, najjadnije, najodbojnije od naše braće, toliko prihvaćamo sebe, i točno toliko prihvaćamo Boga. Nema trenutka gdje ti prestaješ, a Bog počinje. Sve je na tebi, kaže antijunak Toma. Tominim očima, a svojim rukama, Anita Brezović napisala je čovjeka, a čovjekom, i sobom, napisala je sve nas, cijeli svijet.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Rafinerija ideja

Hrvatski jezik

9789535850359

12.8x20.3cm

Meki uvez

2020.

112

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?