book cover
Ponoćna knjižnica Matt Haig
book cover
Pročitaj odlomak

Ponoćna knjižnica

Matt Haig

Nora je nedavno navršila trideset petu godinu života, no razlozi za slavlje su odavno nestali. Depresija, osjećaj neostvarenog potencijala i izdvojenosti od svijeta prožimaju njenu svakodnevicu. Za sebe zna da je inteligentna i da joj ne manjka talenata, no osjeća se smrznuta u mjestu izrazito zahva

Format Meki uvez
Godina izdanja 2021
Broj stranica 292
Dimenzije 15x24

Sažetak knjige

Nora je nedavno navršila trideset petu godinu života, no razlozi za slavlje su odavno nestali. Depresija, osjećaj neostvarenog potencijala i izdvojenosti od svijeta prožimaju njenu svakodnevicu. Za sebe zna da je inteligentna i da joj ne manjka talenata, no osjeća se smrznuta u mjestu izrazito zahvaljujući vlastitoj nedorečenosti i nedostatku ambicija. Njezinoj kroničnoj usamljenosti nije pomogla ni prerana smrt roditelja, a kada joj mačak ugine, Nora zaključuje da je njena posljednja veza sa svijetom nestala i počinje tražiti izlaz. Odluka da si oduzme život rasla je u njoj polako, i kada ju je napokon odlučila dosljedno slijediti, nije ju odvela ondje gdje je mislila, već se našla u Ponoćnoj Knjižnici. Ponoćna Knjižnica je mjesto između života i smrti, beskrajan prostor ispunjen nepreglednim knjigama, i svaka od njih sadrži priču o nama. Priču iz drugih dimenzija, priču nastalu nakon drugačijih odluka i drugačijih scenarija po kojima se naš život mogao odviti. U Ponoćnoj Knjižnici Nora dobiva odgovor na pitanje koje ju je tišti otkako zna za sebe: što bi bilo da je drugačije odabrala? Što bi bilo da su kockice drugačije pale? U Ponoćnoj Knjižnici napokon ima priliku direktno iskusiti druge verzije sebe – Noru koja je ustrajala u plivačkoj karijeri, koja nije otkazala vjenčanje ili koja se odlučila više posvetiti rock-bendu u kojem je svirala s bratom… I opet, u svakom od tih života, Nora doživi razočarenje jednakog intenziteta kao i u njenom prvom životu, te se vraća potrazi za savršenim životom (ako takav postoji).

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Meki uvez
Izdavač: Vorto Palabra
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Marta Kovač
ISBN-13: 9789538230752
Dimenzije: 15x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?