Pogled
0

Pogled

Elif Shafak

Jedna od najneobičnijih knjiga turske autorice Elif Shafak, izdana 1999. godine, govori o suvremenom dobu više nego što se autorica tada usudila sanjati. Priča je ovo o moći ljudskog pogleda i...

18,45 € (139,01 kn)

Sažetak knjige

Jedna od najneobičnijih knjiga turske autorice Elif Shafak, izdana 1999. godine, govori o suvremenom dobu više nego što se autorica tada usudila sanjati. Priča je ovo o moći ljudskog pogleda i njegovom potencijalu da upravlja našim životima. U središtu ove priče je B-C i njegova voljena žena. On je izrazito niskog rasta, dok je ona izrazito pretila. U svoja četiri zida ovaj par je miran i povučen, a njihovu vezu krasi velika međusobna ljubav i poštovanje. Međutim, na ulici, pod osuđujućim pogledima prolaznika, njihovo dostojanstvo se urušava i redovno podliježu pritisku tuđeg pogleda. Njegova žena se s tim pritiskom nosi pretjeranim prejedanjem, a on opsesivnim traganjem za natuknicama za svoj Rječnik Pogleda. U danima kada se više nisu mogli nositi sa pritiskom, pokušali su i zamijeniti uloge – on bi se obukao u žensku odjeću, ona u mušku, no tuđem pogledu i znatiželji ne može se uteći. Ova očaravajuća priča je harmonija suprotnosti. Živahan i razigran istočnjački stil pisanja suprotstavljen je bizarnim i grotesknim momentima koji govore o ljudskom poimanju ružnoga i lijepoga, o gladovanju za iskrenim emocijama i odnosu prema osobnoj traumi. Ako ništa, nakon čitanja ove knjige, promislit ćete dvaput prije nego što stvorite sud o nekome.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Hena com d.o.o.

Hrvatski jezik

9789532593624

14x21.5cm

Meki uvez

2022.

256

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?