book cover
Na cesti Jack Kerouac
book cover
Pročitaj odlomak

Na cesti

Jack Kerouac

Nitko nije mogao ni sanjati da će poznanstvo Neala Cassadyja i Jacka Kerouaca postati jedno od najstrastvenijih prijateljstava ikada zabilježenih u književnosti. U prosincu 1946. neposredno prije no što će završiti prvijenac "Grad i velegrad", Kerouac upoznaje Neala Cassadya, koji je s malodobnom že

Proizvod trenutno nije dostupan.

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2008
Broj stranica 301
Dimenzije 15x24

Sažetak knjige

Nitko nije mogao ni sanjati da će poznanstvo Neala Cassadyja i Jacka Kerouaca postati jedno od najstrastvenijih prijateljstava ikada zabilježenih u književnosti. U prosincu 1946. neposredno prije no što će završiti prvijenac "Grad i velegrad", Kerouac upoznaje Neala Cassadya, koji je s malodobnom ženom LuAnne upravo doputovao u New York u posjet prijatelju Halu Chaseu. Njihov prvi susret nije bio uspješan, no onaj koji se odigrao u Nealovu stanu u Harlemu, jeftinoj rupi bez tople vode, bio je sudbonosan i za Cassadya i za Kerouaca - njihovo se prijateljstvo, začelo, želja za lutanjem postala je zbilja. S Nealom Cassadyja (u romanu Dean Moriarty) krenuo je u svoju prvu potragu za cestom bez zavoja. Njihovo prijateljstvo i krstarenje zemljom opisao je u romanu Na cesti, koji je ubrzo postao manifestom beat generacije.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Šareni dućan d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Lada Furlan Zaborac
ISBN-13: 9789536683802
Dimenzije: 15x24
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?