book cover
12 stolica Evgenij Petrov
book cover
Pročitaj odlomak

12 stolica

Evgenij Petrov Ilja Iljf

Ostap Bender beskrajno je domišljati prevarant, koji je u potrazi za briljantima u jednoj od dvanaest tapeciranih stolica raznešenih širom Sovjetskog Saveza. U nastojanju da dođe do brilijanata, svojim pričama zavodi cijeli niz pitoresknih figura - birokrata, malograđana, sitnih lopova, lokalnih moć

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2013
Broj stranica 352
Dimenzije 15x24

Sažetak knjige

Ostap Bender beskrajno je domišljati prevarant, koji je u potrazi za briljantima u jednoj od dvanaest tapeciranih stolica raznešenih širom Sovjetskog Saveza. U nastojanju da dođe do brilijanata, svojim pričama zavodi cijeli niz pitoresknih figura - birokrata, malograđana, sitnih lopova, lokalnih moćnika, naivnih urotnika protiv vlasti, novinara čiji vokabular vrvi poštapalicama i frazama, glumaca na ljetnoj turneji, zaljubljenih komsomolki, jednu babu vračaru, nekoliko lokalnih šah-majstora... Sve te nedorasle protivnike Ostap nadmudruje na različite načine; jednima utjeruje strah u kosti, iz drugih pak izvlači i posljednju rublju, nekima se samo ruga, skida im masku ili slama srce... Na kraju knjige su kratka objašnjenja osoba ili pojmova koje se javljaju u romanu, pogovor Rudi Aljinovića o Iljfu i Petrovu te bilješke o prevoditelju i ilustratoru.

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Šareni dućan d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Zlatko Crnković
ISBN-13: 9789533200514
Dimenzije: 15x24
Ilustrator: Ivan Lučev
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?