Čudnovate zgode šegrta Hlapića
0

Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Ivana Brlić Mažuranić

Piktogramska crtana priča Hlapićevo je novo ruho za 21. stoljeće! Branimir Zlamalik, iskusni grafički dizajner, ilustrator i autor crtanih priča u različitim dizajnerskim tehnikama, prihvatio se...

19,91 € (150,01 kn)

Sažetak knjige

Piktogramska crtana priča Hlapićevo je novo ruho za 21. stoljeće! Branimir Zlamalik, iskusni grafički dizajner, ilustrator i autor crtanih priča u različitim dizajnerskim tehnikama, prihvatio se klasika Ivane Brlić Mažuranić entuzijazmom djeda koji je tu priču čitao kao dječak i želi je podijeliti sa svojim unucima u novom, suvremenom mediju. Strip ubrzava čitanje i prilagođava priču djeci koju su elektronski mediji navikli na brze i intenzivne senzacije. Čitatelj kroz strip brzo percipira raznolike Hlapićeve čudnovate zgode i nezgode i obuhvaća cjelinu. S druge strane, crtež dosjetljivo reinterpretira radnju, a apstraktne grafičke intervencije, tipično za tisak, pozivaju na zastajanje, razgledanje, povezivanje, čitanje autorovih objašnjenja na zadnjim stranicama i vraćanje unatrag. Piktogramski, pojednostavljeni, apstraktni crtež ne prikazuje lica, ali autor duhovito postiže izražavanje osjećaja položajem crtanih figura. Tekst priče je minimalno osuvremenjen, ali originalan i čuva duhovitost i toplinu priče Ivane Brlić Mažuranić, dok su piktogramski crteži puni iznenađenja. Kako sam autor kaže u obraćanju čitateljima:

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Beletra j.d.o.o.

Hrvatski jezik

9789538209383

21x29.7cm

Tvrdi uvez

2022.

64

Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.

Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate kolačiće?