Svijet od papira: Planet zemlja
0

Svijet od papira: Planet zemlja

Ruth Symons

Otvori 30 prozorčića i zaviri u unutrašnjost Zemlje

17,12 €

Sažetak knjige

Putujući Zemljinom površinom, ali i zaranjajući u Zemljine dubine djeca će otkriti uzavrele vulkane, nevjerojatne pustinje, duboke podvodne brazde, goleme sustave špilja, čarobne obale. Knjiga je podijeljena u poglavlja: naš planet, tektonske ploče, vulkani, planine, ledenjaci, rijeke, špilje, pustinje, obale, morsko dno, vrijeme, oluje. Kao što je Zemlja sačinjena od više slojeva, tako je koncipirana i ova knjiga. Tekst na jednostavan način i istovremeno upečatljivo pamtljiv objašnjava najvažnije detalje iz naziva poglavlja, kako svaki od njih djeluju na one druge, otkriva prirodne fenomene i kako oni nastaju. Primjerice kako se dvije trećine vulkana nalazi ispod morske površine, kako magnetizam Zemlje djeluje poput štita koji nas čuva od štetnih Sunčevih zraka, kako nastaju ledenjačke špilje, što je pritoka, a što sliv…Ilustracije su u kombinaciji s tehnikom izrade totalna novina na hrvatskom tržištu knjiga. Uz 30 prozorčića na otklapanje tu su i duboki reljefni otvori te izrezane stranice kako bi se dobio trodimenzionalni efekt. Same su ilustracije crtane plošno, ali njihovim slaganjem jedne uz druge i dodavanjem sjene dobiva se efekt slojevitosti u kojem se djecu potiče na taktilnost i istraživanje gdje se nalaze prozorčići, a gdje su rezovi.

Detalji proizvoda

Izdavač:

Jezik:

ISBN-13:

Dimenzije:

Format:

Godina izdanja:

Broj stranica:

Prevoditelj:

Ilustrator:

Profil knjiga d.o.o.

Hrvatski jezik

9789533137810

22.5x33cm

Tvrdi uvez

2020.

30

Merima Nikočević Ibrahimpašić

Bomboland

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje