book cover
Pino uči prve riječi Marta Galewska-Kustra
book cover
Pročitaj odlomak

Pino uči prve riječi

Marta Galewska-Kustra

Marta Galewska - Kustra donosi nam knjigu koja služi kao pripomoć mališanima u izgovaranju svojih prvih riječi! Bilo da vaše dijete tek uči govoriti ili ima poteškoće u razvoju govora, ova knjiga je idealan alat da oslobodi puni potencijal svog govornog aparata! Ovaj drugi dio Pinovih avantura potič

Format Tvrdi uvez
Godina izdanja 2018
Broj stranica 40
Dimenzije 20,5x25

Sažetak knjige

Marta Galewska - Kustra donosi nam knjigu koja služi kao pripomoć mališanima u izgovaranju svojih prvih riječi! Bilo da vaše dijete tek uči govoriti ili ima poteškoće u razvoju govora, ova knjiga je idealan alat da oslobodi puni potencijal svog govornog aparata! Ovaj drugi dio Pinovih avantura potiče izgovor najčešćih prvih riječi većine mališana u dobi od jedne do dvije godine te potiče spajanje riječi u rečenice i njihovoj pravilnoj upotrebi, a Pin je tu da ovaj proces učini zabavnim i jednostavnim! Ova slikovnica je osmišljena tako da, dok Pin i njegova obitelj prolaze kroz svoje zgode i nezgode, situacije u kojima se nalaze ilustriraju djetetu razumljiv kontekst iz kojih ono može dobiti razumijevanje predmeta i radnji koje pokušava izgovoriti. Cilj ovih jasno napisanih, kratki priča je aktivacija vizualnog pamćenja riječi, čime dijete istovremeno uči i govoriti i čitati. Dok sa djetetom čitate Pinove zgode, najbolje je istovremeno prstom isticati radnje i predmete o kojima je riječ. Nužno je dati djetetu dovoljno vremena da odgovori. Požurivanje i nestrpljenje će samo oduzeti element zabave iz cijele igre te autorica preporučuje svim roditeljima, bakama, djedovima i skrbnicima da se naoružaju strpljenjem i ostave prostor za dječje greške. One su ipak sastavni dio svakog procesa učenja. Tokom igre, obratite pozornost da li je dijete zainteresirano za grupni rad uz knjigu, da li obraća pažnju na ono što mu pokazujete? Da li uspijeva izgovoriti nazive predmeta i radnji koje ga učite i istovremeno se zabavljati? Ukoliko da, svrha ove knjige je ispunjena. Dijete do dvije godine bi trebalo biti u stanju ne samo ponoviti određene riječi već ih spajati u vrlo jednostavne smislene rečenice (Kiša pada, Tata radi...). Ako primjetite da vaše dijete ne slijedi ovaj razvoj, posavjetujte se s logopedom. Da bi ispitali vokabular, sposobnost razumijevanja i imenovanja, možete se poslužiti prilogom na kraju slikovnice u kojem se nalaze sve riječi upotrijebljene u pripovijetci. Želimo vam dobru zabavu uz dogodovštine malog Pina i njegove obitelji!

Pročitaj više

Detalji proizvoda

Uvez:Tvrdi uvez
Izdavač: Planet Zoe d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Marija Jelaska
Dimenzije: 20,5x25
Molimo Vas da u nastavku izaberete razinu kolačića koju želite prihvatiti.
Klikom na "DA" prihvaćam kolačiće koji dozvoljavaju da Hoću Knjigu d.o.o. personalizira svoju web stranicu prema mojim interesima i potrebama i tako poboljšava moje iskustvo na web stranici, te prihvaćam da Hoću knjigu d.o.o. koristi automatizirano donošenje odluka, a što uključuje izradu profila u skladu s člankom 22. stavkom 2. i 3.Opće Uredbe o zaštiti podataka. U slučaju kada ne prihvatite sve kolačiće koristit ćemo samo „Osnovne kolačiće“, koji podržavaju rad web stranice, a koji ne prate Vaše aktivnosti. Više informacija i postavke.

Da li prihvaćate sve kolačiće?