Image alt text

Mjesec krimića i trilera u Hoću knjigu

6.5.2024.

Piše: Hoću knjigu

Uzbudljivi svijet krimića i trilera nikada nije izgledao primamljivije! Svibanj je mjesec posvećen napetim pričama, skrivenim tajnama i neizvjesnosti koja vas drži na rubu stolice. Hoću knjigu vam donosi odabrane naslove koji će vas uvući u intrigantne zaplete i nepredvidive obrate.

Sve su knjige povodom Mjeseca krimića na sniženju do kraja svibnja, pa možete ugrabiti omiljene naslove po povoljnim cijenama.

Image alt text

Kućna pomoćnica

Freida McFadden

Autorica Frieda McFadden donosi nam novi napeti triler koji će vas držati budnima cijelu noć. Knjiga koja je sa izlaskom postala jedna od svjetskih bestselera i najhvaljenijih knjiga 2023. godine, Kućna pomoćnica, otkriva što se dogodi kad otkrijete kako su tuđe tajne opasnije i od vlastitih. Radnja se brzo odvija i to je ono što ju čini zanimljivom, a kada se dogodi nešto posve neočekivano, natjerati će vas da stanete i zapitate se - koliko je to ustvari moralno opravdano, što biste vi učinili da ste u toj poziciji, kako to nekome padne na pamet i sva ostala pitanja koja se vrte po glavi svakog čitatelja psiholoških trilera. Svaka preporuka!

Image alt text

Macbeth

Jo Nesbo

Jo Nesbø donosi svoju verziju klasične Shakespeareove tragedije u modernom kriminalističkom ruhu. Macbeth je mračna priča o ambiciji, moći i korupciji koja će vas ostaviti bez daha. To je ujedno i priča o želji običnog čovjeka da živi običnim životom i žudnjama onih koji misle da su svijet nečime zadužili za moći, slavom i bogatstvom. Ni jedni ni drugi neće moći biti sretni. Oni prvi će biti poljuljanog mišljenja i nespremni na brutalno i masovno nasilje, a ovi drugi zaluđeni stalnim uspjehom i napretkom u šoku kada propadnu kroz hijerarhiju, društvo ili smrt od ruke nekog drugog iste sorte. "Ljudi su poput mokre gline – oblikuje ih prilika, motiv i ono što čuju – pa bi danas mogli učiniti ono što im je do jučer bilo nezamislivo.“ – Jo Nesbø

Image alt text

Muškarci koji mrze žene

Stieg Larsson

Stieg Larsson stvorio je nezaboravne likove i uvrnutu misteriju koja će vas držati na nogama do posljednje stranice. Muškarci koji mrze žene prvi je dio kultne trilogije Millennium, savršen izbor za ljubitelje napetih krimića. Lisbeth Salander, mršava hakerica fotografske memorije i traumatične prošlosti s instinktom za preživljavanje koji preplaši svakoga tko joj stane na put i Mikael Blomkvist koji ima besprijekornu karijeru i izuzetnu reputaciju, ujedno je i suvlasnik novina Millennium, te je uvjeren da je njegova dužnost boriti se protiv kriminala velikih korporacija i drugih zla suvremenog društva. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne djevojke se susreću i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti već i sa anomalijama suvremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine. Ovo je epska priča koja se odvija na nekoliko kontinenata, te je inteligentan i dobro napisani roman koji je istodobno saga o serijskim ubojicama, potraga za nestalima i informirani uvid u svjetove velikog kapitala i novinarstva. 

Image alt text

Sve ovo je laž

Lisa Jewell

Lisa Jewell donosi zapanjujući triler koji će vas iznenaditi svakim poglavljem. Sve ovo je laž vješto će vam dočarati kako stvari postaju sve zamršenije kada pokušate razotkriti što sve leži ispod površine mračnih tajni. Popularna podcasterica Alix Summer upušta se u jedinstveni projekt u sklopu kojega intervjuira Josie Fair, ženu iz okolice koja je rođena na isti dan kad i Alix i koja je, kako sama otkriva, na pragu velikih životnih promjena. Josien je život čudan, kompliciran, čak i uznemirujući, no Alix ne može odoljeti želji da dozna više. Međutim, ona nije onakva kakvom se predstavlja, ne smijete vjerovati sve što ona kaže. S vremenom shvaća da Josie skriva neke uistinu mračne tajne i, prije nego što se i snašla, druga se žena uvukla u njezin život… i njezin dom. Tko je zapravo Josie Fair? Može li se vjerovati svemu što govori? I što je točno učinila? 

Image alt text

Crvena voda

Jurica Pavičić

Još jedan nevjerojatni roman iz pera Jurice Pavičića. Nakon ribarske fešte u malom dalmatinskom mjestu, nestaje maloljetna djevojka Silvija, a potraga za njom ne daje nikakve rezultate. Crvena voda držati  će vas u neizvjesnosti do samog kraja. Pavičić u opsežnom romanu veliku važnost pridaje policijskoj istrazi njenog nestanka, ali se ipak prvenstveno fokusira na promjene koje je taj događaj prouzročio dinamici odnosa unutar djevojčine obitelji, ali i unutar cijele dalmatinske sredine u kojoj likovi obitavaju. Unatoč tome što se radnja samog romana odvija u peiodu od 30 godina, a pojavljuju se raznorazni likovi, različitih podrijetala, problema i pozadina, djevojčin nestanak nikada ne pada u drugi plan. A konačno i neočekivano razrješenje njene tragične sudbine koje u svom temelju ima naglasak na prevagu emocija nad razumom, ostaviti će vas bez daha! 

Image alt text

Kako ubiti vlastitu obitelj

Bella Mackie

Bella Mackie donosi nevjerojatno napetu priču koja će vas držati na rubu živaca. Razmišljamo kako da vam pokušamo na najjednostavniji način približiti priču, a da vam ne odamo previše? Pa ćemo pokušati ovako, Grace, protagonistica ovog djela, u zatvoru je zbog ubojstva kojeg nije počinila, za koji smatra da je nemarno napravljen, a istovremeno je ljuta jer nije u zatvoru zbog ubojstva koje je počinila, a savršeno je izveden. Da, radnja je zamršena, ali se čita sa lakoćom. Pa provjerite sami zašto je ova svjetski hvaljena mračna satira osvojila je vrhove top-ljestvica najčitanijih knjiga diljem svijeta.

Image alt text

Posljednje što mi je rekao

Laura Dave

Uznemirujući triler autorice Laura Dave o potrazi za istinom nakon nestanka voljene osobe. Povezujući djeliće istine, glavna junakinja otkriva potpuno neočekivane tajne koje će vas držati budnima noćima, pitajući se kome možete vjerovati. Općenito, Laura Dave svojim protagonistima pridaje veliku dozu ljudskosti, prostora za razvoj i osjećaj. Možete nevjerojatno dobro razumjeti njihove postupke i suosjećati se s njima. Glavna poruka ovog romana je je ono najvrijednije u njemu – kao čitatelj osjećate da ih kao obitelj ništa ne može razdvojiti ni uništiti. 

Zato posjetite knjižaru Hoću knjigu i iskoristite posebne popuste od 10 do 30% na sve krimiće i trilere na kriminalno dobroj akciji u svibnju. Ne propustite priliku za uzbudljivo putovanje kroz misteriozni svijet kriminalističkih romana!

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje