Image alt text

Knjižari preporučuju: Od krimića godine do toplih obiteljskih priča

02.02.2020.
Piše: Tatjana Barat

Kada uđemo u knjižaru i u nedoumici smo koju knjigu sljedeću staviti na svoj popis za čitanje ili koju knjigu pokloniti dragim osobama, najčešće se obraćamo tamošnjim zaposlenicima. Upravo nam oni često otvaraju vrata u svijet knjiga, a tako je i s našim zaposlenicima na svim Hoću knjigu prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Veljaču započinjemo njihovom preporukom sedam naslova različitih žanrova.

Alex Michaelides: Nijema pacijentica

Roman Nijema pacijentica koji ne prestaje intrigirati čitatelje diljem svijeta, a koji je kombinacija kriminalističkog i psihološkog, pred nas donosi Aliciju Berenson, predivnu mladu ženu koja svog supruga Gabriela voli više od ičega. No jedne ljetne večeri u svog supruga ispaljuje pet metaka, čini se, ničime izazvana. Policija je zatječe cijelu uprljanu krvlju i potpuno odsutnu. Zbog toga je smještena u psihijatrijsku ustanovu u kojoj joj tim stručnjaka godinama pokušava pomoći, no bez uspjeha. A tada na scenu nastupa forenzički psihoterapeut Theo Faber.
„Ova je knjiga pisana drugačije nego ostali psihološki trileri. Pisac na poseban način prikazuje sve sfere psihoterapije. Od početka do samog kraja je neizvjesna sa sasvim neočekivanim završetkom. To je triler koji iznenađuje, začuđuje i šokira“, poručuju zaposlenici naše knjižare u City Centru One koji su odabrali ovaj naslov.
 
Samantha Downing: Moja voljena žena

Posve neočekivanu radnju ima i kriminalistički roman Moja voljena žena. Jedan naoko običan bračni par vodi naoko savršen život sa svojom ništa manje savršenom djecom. No da bi brak opstao toliko dugo, ovaj je par pronašao jedan vrlo neobičan način – postali su serijske ubojice, i to sasvim slučajno. Tajne koje međusobno dijele povezuju ih više nego ikada, a uzbuđenje i lučenje adrenalina koje pritom osjećaju čine njihov život u predgrađu sve samo ne dosadnim. Njihov „hobi“ odvija se poput dobro uvježbanog tanga u kojem svatko zna svoju ulogu. Međutim, kada jedno od njih prekrši važna pravila igre, čeka ga neviđena osveta, a sve što slijedi, oduševit će ljubitelje krimića.
S time se slaže i osoblje naše knjižare u Varaždinu koje je preporučilo ovu knjigu:
„Napetost vam neće dopustiti prekidanje čitanja ovog romana.“
 
Pheobe Morgan: Susjeda

Kao što se ovaj par čini savršenim, tako se savršenom čini i obitelj iz romana Susjeda, psihološkog trilera koji je oduševio svijet.
Jane Goodwin je godinama gradila sliku o svojoj savršenoj obitelji i savršenom životu u mirnom gradiću Ashdonu. I kada djevojka iz prvog susjedstva, šesnaestogodišnja Clare Edwards, bude pronađena mrtva, Jane zna da prije svega treba zaštititi svoju obitelj. Svaki brak ima svoje male laži, pa niti njezin nije iznimka. Jane je uložila mnogo truda da sakrije mračnu tajnu iz davnih godina – i učinit će sve da je sačuva skrivenu.
„Ovo su obiteljske tajne, tinejdžerske ljubavi i ubojstvo međusobno isprepleteni u intrigantni roman. Neočekivane prevrate i inteligenciju ubojice je ono što ne biste očekivali u običnom trileru, samo u odličnom, a ovaj je upravo takav”, kažu djelatnici naše knjižare u Arena Centru.
 
Fannie Flag: Cijeli grad priča

Sjećate li se naslova Pohane zelene rajčice koji je oduševio čitateljski svijet? Od iste autorice sada dolazi naslov Cijeli grad priča, a upravo su njega preporučili naši djelatnici iz knjižare u Tower Centru u Rijeci.
Kako nam kažu, baš kao i „Pohane zelene rajčice“, ova će knjiga čitateljima također dugo ostati u pamćenju. Jedna je od onih koja se uzme u ruke i ne ispušta do posljednje stranice.
A što je to što toliko privlači ovoj knjizi? Dvije stavke koje nas podsjećaju koji je smisao života – ljubav i zajednica koja nas okružuje. Osim toga, autorica donosi toplu priču o gradiću Elmwood Springs u Missouriju koji je na prvi pogled kao i svaki drugi. Ondje je Lordor Nordstrom stvorio divno mjesto za život i bogato naslijeđe za sebe i suprugu Katrinu, s kojom se upoznao putem oglasa, ali i prelijepo posljednje počivalište za svoju obitelj, prijatelje i susjede koji će tek doći. No na groblju naziva Spokojna livada sve je samo ne spokojno. I tada cijeli grad počinje pričati...
 
Beth O’Leary: Slučajni cimeri

Zamislite da zbog nedostatka novca morate iznajmiti svoj dom u kojem živite, a potom se odnos s podstanarem pretvori u nešto najljepše što ste mogli zamisliti. Upravo se to dogodilo junacima romana Slučajni cimeri.
Leon radi noćne smjene kao bolničar, pa iznajmljuje svoj stan tijekom noći, dok će on boraviti u njemu tijekom dana. Djevojci Tiffy, koja hitno mora pronaći što jeftiniji stan, to se čini kao savršeno rješenje. Zbog različitih rasporeda nikada se ne susreću, samo ostavljaju poruke na papirićima posvuda po stanu. Na njima s vremenom otkrivaju jedno drugome sve više o svome životu i spoznaju da imaju mnogo toga zajedničkoga.
Djelatnici našeg prodajnog mjesta u Supernova Garden Mallu za ovo djelo imaju samo riječi hvale:
„Na prvu nam se svidjela ova pomalo zavrnuta ljubavna komedija, nikako svakodnevna, a sasvim u stilu Meg Ryan. A i naučili smo da se od banana sprema sasvim solidno voćno vino!”
 
Lucy Strange: Tajna Slavujeve šume

Volite li tople romane čija je radnja smještena na početak 20. stoljeća, oduševit će vas knjiga koju su preporučili naši djelatnici iz zagrebačkog Megastorea, Tajna Slavujeve šume.
Naime, vraćamo se u 1919. godinu i upoznajemo djevojčicu Henriettu. Dok joj je mama bolesna, dadilja previše zauzeta, a otac radi u inozemstvu, jedino su joj društvo priče. U njihovu novu domu nazvanom Kuća nade, ona tada otkriva da je ondje se prepuno neobičnih tajni: zaboravljeni tavan, sablasna bića, neobjašnjivi bljeskovi koji trepere u drveću iza vrta. Jedne noći odluči poći u mrak Slavujeve šume. Ondje će otkriti nešto što će joj promijeniti sav svijet…
Ovo je topla obiteljska priča u kojoj se isprepleću tuga, nada, ljubav, čežnja, usamljenost, hrabrost, odanost, tajne i čarolije. Iako je pisana za djecu, preporučujemo je za sve uzraste jer nikada nismo prestari za bajke. Ova priča nas sve može nahraniti predivnim slikama i iskrenim osjećajima”, ističu naši djelatnici.

Mihaela Brijak Gutierrez: Sokovi za zdravlje i vitalnost

Osim što knjigama hranimo svoj um i dušu, moramo pripaziti i na to što unosimo u svoj organizam, a djelatnici naše knjižare u splitskom Joker Centru mislili su i na to te za ovaj mjesec preporučili naslov Sokovi za zdravlje i vitalnost.
„Kako je sada pravo vrijeme za početak ili nastavak tjelovježbe, detoksikacije i zdravijeg načina života, tako smo i mi tražili nekakav priručnik za izradu smoothieja, s novim idejama za zdravi početak dana i u moru knjižica odabrali baš ovu, naše autorice. I sami smo isprobali recepte i zato ovo preporučijemo za sve one koji se žele vratiti u formu nakon zimskog izležavanja, koji žele učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, osjećati se energičnije i s lakoćom izvršavati sve svoje dnevne obveze”, kažu. 


NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje