Image alt text

Book patrola: U novu godinu s novim preporukama koje će vas oduševiti

07.01.2022.
Piše: Tatjana Barat

Početak svake nove godine sa sobom nosi i nove odluke, a mnogi od nas odlučuju i da će više čitati, ali i raditi na sebi. Kako bismo se snašli u moru vrsnih naslova, naši knjižari preporučili su nekoliko knjiga koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Robin Sharma: Budni u 5

Tko rano rani, dvije sreće grabi, kaže poznata uzrečica, a svjetski bestseler Budni u 5 prvi je korak prema novim navikama. Toga su svjesni i naši knjižari u Supernova Garden Mallu koji kažu:
„Započnimo novu godinu revolucionarno! Usvojimo nove navike koje su dostupne svima nama, najobičnijim ljudima. Knjiga je ovo za sve one koji žude za boljom produktivnosti.“
I uistinu, Robin Sharma, jedan od najcjenjenijih menadžerskih konzultanata u svijetu već dvadeset godina predstavlja svoj koncept Budni u 5 i uspijeva promijeniti živote mnogih. Njegova metoda je bazirana na jednostavnoj, ali i revolucionarnoj jutarnjoj rutini koja njegovim klijentima pomaže da budu produktivniji, zdraviji i da njihov unutarnji mir bude nedirnut svim izazovima s kojima se suočavaju tijekom dana.

Neville Goddard: Moć svjesnosti

„Često mislimo da nama upravlja sudbina te da je malo toga u našim rukama. Ova knjiga govori upravo suprotno – sva moć je već tu, samo je trebamo osvijestiti“, kažu o knjizi Moć svjesnosti naši knjižari iz zagrebačkog Megastorea.
Ova moćna knjiga doživjela je prvo izdanje davne 1952. godine kad koncept kreiranja stvarnosti još uvijek nije bio popularan. Moć svjesnosti daje nam učinkovite tehnike za promjenu vlastita stanja svijesti i ostvarenje osobnih, financijskih i duhovnih ciljeva. Ključna riječ je svjesnost, a imaginacija ključ koji otvara vrata promjene.

Helen Exley: Mudrost

„Pametni uče na tuđim greškama, a mi u Arena centru odlučili smo učiti iz tuđih mudrosti. I to čak 365 njih - po jedna za svaki dan“, kažu naši knjižari.
I doista, svaka od 365 stranica mudrih misli u knjizi Mudrost koje su tijekom brojnih stoljeća iznjedrili znameniti pisci ukrašena je raznovrsnim ilustracijama u boji te će vam pomoći da stvorite godinu baš po svojoj mjeri.

Marie Kondo: Čarolija pospremanja koje će vam promijeniti život

Gotovo da nema onoga tko nije čudo za Marie Kondo i njenu knjigu Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život (a ima i svoju seriju na Netflixu).
Ključ uspješnoga pospremanja jest da pristupite vlastitu domu odgovarajućim redom, kako biste zadržali samo ono što uistinu volite te kako biste sve to učinili odjednom – i to brzo. Nakon toga do kraja života možete samo birati što ćete zadržati, a što baciti. Metoda KonMari neće samo promijeniti vaš prostor. Kad uspostavite red u kući, primijetit ćete da će vam se cijeli život mijenja.
„Nakon silnih kolača, sarmi i francuskih salata slijedi novogodišnje pospremanje“, slažu se naši knjižari iz City Centra One koji preporučuju ovu knjigu.

Clare Mackintosh: Nakon svršetka

Nakon svršetka priča je o Maxu i Pip, naizgled savršenu paru kojem zbog ljubavi nije bio problem promijeniti ne samo državu nego i kontinent. Najbolji su prijatelji, ljubavnici i ništa ih u tome nije moglo poljuljati, pogotovo kada dobiju sina Dylana. Ali kada se on razboli, a liječnici pitanje njegova preživljavanja stave roditeljima u ruke, Max i Pip prvi se put ne mogu usuglasiti. Žele drugačiju budućnost za svoga sina...
I baš kao što kažu naši knjižari iz Buzina, „vrhunska autorica trilera ispričala je priču s milijun trilerskih komplikacija, ali u ljubavno-dramskom žanru. Potresno, prekrasno i dirljivo - sve u jednoj knjizi.“

Jenny Colgan: Knjižara na uglu

Pronalaziti savršenog čitatelja za savršenu knjigu je Ninina najveća strast, a istovremeno i ono od čega živi. Sve do jučer. Nakon što izgubi posao knjižničarke u velikom gradu, više je ništa ne veže za to mjesto. Odlučna da izgradi novi život iz temelja, seli se u mirno selo daleko od gradske buke. Prvi korak: kupiti kombi i napraviti od njega „bookmobile“ – knjižaru na kotačima koja putuje od mjesta do mjesta i mijenja svoju okolinu snagom pripovijetki…
Što će se dalje događati u knjizi Knjižara na uglu, za koju naši knjižari iz Varaždina kažu da je „roman o čudesnoj moći priča da nam promijene život“, provjerite sami.

Alexandra Potter: Ti nisi onaj kojeg želim

Jeste li kao male sanjale o „princu na bijelom konju“, a potom kada se činilo kao da pred vama stoji upravo takav shvatile da to nije to?
To muči i junakinju romana Ti nisi onaj kojeg želim, koji preporučuju naši knjižari iz riječkog Tower centra.
„U novu godinu uplovite s ovom romantično-magičnom komedijom u kojoj se istinska želja da upozna čovjeka svog života ostvari glavnoj junakinji Lucy. No... je li Nate uistinu muškarac njenog života? Ili je gospodin savršeni čeka iza ugla?“ pitaju se.

Ana Johns: Žena u bijelom kimonu

„Ako ste fan legendarne knjige Sjećanja jedne gejše, nećete pogriješiti ako u ruke uzmete i Ženu u bijelom kimonu. Predivna je to priča o iskupljenju nadahnuta istinitim događajima, uz autentične opise japanskih lokaliteta i kulture“, kažu naši knjižari iz Zadra.
Unaprijed dogovoreni brak sedamnaestogodišnje Naoko Nakamura njezinoj će obitelji osigurati dobar položaj u njihovoj tradicionalnoj japanskoj zajednici. Ali, Naoko se zaljubila u američkog mornara, a uda li se za njega, nanijet će veliku sramotu cijeloj svojoj obitelji. Kad je obitelj saznala da Naoko nosi mornarevo dijete, izopćili su je pa je prisiljena donositi nezamislive odluke čije će posljedice trpjeti budući naraštaji.

Nebojša Lujanović: Maratonac

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona?
Pita se to Lujanović, i sam maratonac, u knjizi istog naslova Maratonac.
„Bilo da ste u novoj godini odlučili početi više paziti na prehranu ili baviti se fizičkim aktivnostima ili vas samo zanima, iz daljine, kako je to otrčati maraton, vjerujemo da će vam Nebojša Lujanović sve dobro pojasniti. A tko zna, možda nakon čitanja konačno izvadite one davno kupljene tenisice iz ormara i krenete tragom svog osobnog maratona“, poručuju za kraj naši knjižari iz splitskog Joker Centra.

NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ključni su za upotrebu Internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Nastavkom surfanja i kupovinom neophodni se kolačići smatraju prihvaćenima. Funckionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio.

KOLAČIĆI ZA STATISTIKU I ANALITIKU

Prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim Internet stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i sastavljanja izvješća za poboljšanja Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta Internet stranice. Ovi kolačići omogućuju prijenos podataka u treće zemlje, uključujući SAD.

www.hocuknjigu.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše iskustvo, funkcionalnost stranice te Vas informirao o odličnim ponudama.
Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje